У Путіна пригрозили НАТО новоствореним для боротьби підрозділом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна пригрозили НАТО новоствореним для боротьби підрозділом

У Путіна пригрозили НАТО новоствореним для боротьби підрозділом
Джерело:  online.ua

Російське військове керівництво створило нову дивізію на півдні для боротьби проти нібито спроб союзників НАТО з дестабілізації на Близькому Сході та Південному Кавказі.

Джерело: ТАСС

За словами міністра оборони Сергія Шойгу, йдеться про формування мотострілецького підрозділу для протистояння Заходу. Саме дестабілізація з боку нібито Альянсу пояснює мілітаризацію Південного військового округу Росії.

“Нестабільне становище справ спостерігається в ряді країн Близькосхідного регіону та Південного Кавказу. Спроби альянсу протидіяти його нормалізації змушують нас приймати симетричні заходи стратегічного стримування і нарощувати бойові можливості військ Південного військового округу”, - наголосив путінський міністр.

Він зауважив, що для підвищення здібностей бойового складу підрозділів провели торік 54 організаційних заходи.

Росія та НАТО

У Кремлі від початку нового загострення навесні 2021 року пояснювали раптову мілітаризацію західних регіонів країни саме нібито активністю союзників. Альянс, за заявами російського режиму, перекидає тисячі військовослужбовців до кордонів федерації.

Також Москва звертала увагу на підготовку буцімто актів агресії з боку України, хоча нова ескалація почалася саме з перекидання російських військ до кордонів сусідньої держави.

Реакція Заходу на брязкання зброєю

Уряди Сполучених Штатів, а також держав-лідерів Європи звернулися до офіційної Москви з вимогами припинити нову ескалацію в протистоянні з Україною та союзниками НАТО зокрема.

Вони вважають, російська сторона замість провокацій та загострення повинна повернутися до столу переговорів та продовжити врегулювання дипломатичним шляхом.

Водночас на тлі нової агресивної загрози для України з боку російського режиму держави-партнери виступили на підтримку Києва. Вони заявили, що готові співпрацювати та допомагати українській стороні у цій ситуації, а от жорсткі витівки Кремля отримають відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?