Держдеп США запевнив у повній рішучості НАТО захищати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США запевнив у повній рішучості НАТО захищати Україну

Держдеп США запевнив у повній рішучості НАТО захищати Україну
Джерело:  online.ua

Офіційний представник Держдепу США Нед Прайс заявив, що в ситуації з ескалацією на українських кордонах Росія - агресор, а не Україна. Він запевнив, що альянс НАТО сповнений рішучості захищати Україну.

Джерело: Держдеп США

Прайс нагадав, що Україна ніяк не провокує Росію на посилення військової присутності в окупованому Криму та вздовж українських кордонів. Він підкреслив, що всі фейки і пропаганда російської сторони про агресію України є дезінформаційною кампанією Кремля, спрямованою на те, щоб перекласти провину за агресивні дії Москви на офіційний Київ.

"Ми взагалі не бачимо жодних ознак того, що Україна бере участь в провокаціях або сприяє ескалації напруженості. Що ми бачимо, так це кампанію Росії по дезінформації, покликану звинуватити Україну за дії Кремля", - заявив Прайс.

Спікер Держдепу США нагадав, що минулого тижня в Брюсселі відбулося засідання по Україні і всі члени НАТО висловили рышучу готовність підтримувати Україну, перед залякуванням Кремля.

Реакція США і НАТО на ситуацію в Україні

Пентагон визнає, що нарощування російських військових сил біля кордонів України масштабніше, ніж у 2014 році. У Міноборони США дуже серйозно стурбовані тим, що відбувається.

У НАТО закликають російське керівництво відвести війська від кордонів України, дотримуватися Мінських угод, припинити підтримку бойовиків на Донбасі і вивести їх з української території.

Україна розраховує на реальну допомогу міжнародних партнерів і союзників, а не тільки на "дипломатичну стурбованість". Президент України Володимир Зеленський регулярно закликає Альянс надати Україні членство без будь-яких умов, щоб країни НАТО могли допомогти Україні в боротьбі з російською агресією.

Що відбувається на кордонах України з боку Росії

  • Рівень військової загрози з боку Росії високий, в даний час до кордонів прибули додаткові сили і загальна чисельність військових РФ досягає вже 103 тисяч осіб.

  • У ЗСУ допускають, що Росія направить до українських кордонів ще 9-10 батальйонно-тактичних груп і загальна чисельність буде 110 тисяч військових РФ.

  • Тільки протягом 17-19 квітня в Чорне море увійшли чотири російські бойові кораблі - "Кандопога", "Олександр Остраковський", "Калінінград" і "Корольов". Ці бойові кораблі належать до класу десантних і кожен з них може десантировать до 10 танків або бронемашин і 340 морських піхотинців.

  • Росія не приховує, що в Криму розміщена угруповання 58 загальновійськової армії, яка там проходить навчання із застосуванням танків Т-72Б3. Всього в Крим перекинуто вже 42 тисячі військовослужбовців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?