У Держдумі РФ закликали Путіна визнати "ЛДНР" і воювати за Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдумі РФ закликали Путіна визнати "ЛДНР" і воювати за Донбас

У Держдумі РФ закликали Путіна визнати "ЛДНР" і воювати за Донбас
Джерело:  online.ua

Депутат Держдуми Російської Федерації, лідер КПРФ Геннадій Зюганов закликав президента Росії Володимира Путіна офіційно заявити про те, що буде боротися за Донбас усіма засобами, включаючи військові. Він не виключив, що на екстреному засідання Ради Федерації, яке Путін збирає на 23 квітня, може бути санкціоноване введення російських військ на Донбас.

Джерело: НСН

В інтерв'ю російським ЗМІ Зюганов також закликав Путіна офіційно визнати так звані "ДНР" і "ЛНР" і захищати їх усіма способами, оскільки "це воля наших співвітчизників".

"Я б давно на місці Верховного головнокомандувача офіційно заявив, що ми будемо захищати свій мир, свою Батьківщину, свою мову. Визнати Донецьку та Луганську республіку - це воля наших співвітчизників. Треба офіційно заявити, що ми їх визнаємо і будемо їх захищати, включаючи і військові засоби ", - заявив Зюганов.

Він додав, що Росія показала, в тому числі і в Сирії, що може вести сучасну війну. При цьому Зюганов упевнений, що Україна зараз не в змозі вести сучасну війну - "армія вУкраїні зараз гірше в 10 разів, ніж в 1990-і роки".

Путін збирає екстрене засідання Ради Федерації - що відомо

Екстрене засідання Ради Федерації відбудеться 23 квітня, після послання Путіна Федеральним зборам 21 квітня. Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко анонсувала, що "це буде послання нового часу", а "доручення, позначені президентом, потребують швидкої реалізації".

Депутат петербурзьких Законодавчих зборів Борис Вишневський задався питанням, навіщо знадобилося терміново збирати сенаторів після послання Путіна і прийшов до висновку, що на зборах може бути вирішено використання Збройних сил Російської Федерації за межами країни.

"У 2014 році Рада Федерації вже одноголосно дозволяла використовувати російські війська на території України", - нагадав російський депутат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?