В ЗСУ заявили про спорудження нових фортифікацій на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ заявили про спорудження нових фортифікацій на півдні

В ЗСУ заявили про спорудження нових фортифікацій на півдні
Джерело:  online.ua

Підрозділи Збройних сил України почали облаштовувати нові оборонні об’єкти на півдні держави для захисту від російського удару з цього напрямку.

Джерело: командування Сил підтримки ЗСУ

За оприлюдненими подробицями, йдеться перш за все про обладнання нових бойових позицій та будівництво повноцінних фортифікаційних споруд. Займаються цим інженерні підрозділи угрупування військ, які служать саме на південному напрямку.

“Зокрема, з початку року, силами військових інженерів обладнані окопи й укриття для бойової техніки, створено систему траншей між бліндажами, а також продовжується будівництво вогневих споруд для посилення позицій”, - пояснили в командуванні.

Будівництво нових фортифікацій триває на тлі загрозливої ескалації у війні між Україною та Росією.

“Разом із тим, інженерно-саперними підрозділами зведеного загону оперативного забезпечення проводиться встановлення мінно-вибухових та не вибухових загороджень, нарощуються заходи маскування й ведуться роботи з фортифікаційного обладнання позицій”, - зауважили в ЗСУ.

Російські війська на кордоні

Кремлівське військове керівництво у березні перекинуло десятки тисяч військовослужбовців, техніку та озброєння до регіонів, які межують з Україною, а також в окупований Крим.

Все це пояснювалося нібито армійськими навчаннями. Москва посилалася на можливість організації будь-яких заходів на своїй суверенній території. Водночас російське Міноборони заявило про нібито загрозу з боку союзників НАТО та України, які збирають війська біля кордонів — хоча криза почалася саме після того, як світ побачив перекидання кремлівського озброєння.

Український президент Володимир Зеленський напередодні наголосив, що держава готова до відбиття нового агресивного випаду. Офіційний Київ підтримали іноземні партнери з Євросоюзу, Сполучених Штатів, а російського агресора закликали не провокувати ескалацію замість врегулювання та відвести війська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?