РФ розпочала військові навчання в Арктиці
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ розпочала військові навчання в Арктиці

РФ розпочала військові навчання в Арктиці
Джерело:  online.ua

19 квітня офіційно стало відомо, що Росія розпочала міжвидові командно-штабні навчання на Північному флоті, під загальним керівництвом головнокомандувача ВМФ РФ

Джерело:  Міністерство оборони Росії

Що відомо про військові навчання РФ в Арктиці

Варто звернути увагу на те, що навчання проводиться відповідно до існуючої системи підготовки штабів і завершує комплекс заходів оперативної і бойової підготовки органів військового управління флоту в зимовому періоді навчання.

"Особлива увага в рамках вчення буде приділятися: забезпеченню безпеки об'єктів економічної діяльності Росії в Арктиці, проведення рятувальних операцій і надання допомоги на морі вцьому регіоні, а також вирішенню можливих кризових ситуацій, захисту та обороні морських комунікацій", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, на перших етапах навчання у підвищену бойову готовність приведено органи військового управління Північного флоту РФ, об'єднання і з'єднання, а також окремі військові частини флоту.

"За задумом практичних дій було розпочато розгортання атомних підводних човнів і корабельних сил флоту в морі. У райони зосередження висунулися підрозділи армійського корпусу; армія ВПС і ППО приступила до перекидання сил на аеродроми оперативного базування в Арктиці і до нарощування системи протиповітряної оборони на цьому напрямку", - повідомляє Міноборони РФ.

Окрім того, зазначається, що на різних етапах міжвидового навчання мають намір задіяти атомні та дизельні підводні човни, кораблі Кольської флотилії різнорідних сил і з'єднання ракетних кораблів, судна забезпечення, літальні апарати, військова та спеціальна техніка армії ВПС і ППО Північного флоту РФ.

Американські експерти звертають увагу на те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна розмістила в Арктиці безпрецедентну кількість озброєння та випробовує новітню зброю, яка може загрожувати США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?