В ОП попередили про посилену готовність окупантів у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП попередили про посилену готовність окупантів у Криму

В ОП попередили про посилену готовність окупантів у Криму
Джерело:  online.ua

Окупаційні війська російського агресора на території Криму знаходяться у стані посиленої готовності, попередили в Офісі президента України.

Джерело: 24 канал

За словами заступниці представника президента у Криму Таміли Ташевої, таким чином кремлівський агресор намагається психологічно тиснути на українську сторону.

Водночас навіть мешканці окупованого регіону повідомляють про надзвичайну військову активність російських підрозділів.

“Наскільки нам відомо, на території півострова стало набагато більше військового контингенту Росії, країни агресора. Військових звозять звідусіль, вони перебувають у так званій посиленій готовності”, - попередила Ташева.

В ОП зауважили, місцеве населення передбачувано переживає через подібний розвиток ситуації. З 2014 року не існувало загрози подібного рівня для мирних жителів з боку військової галузі.

Посадовиця додала, з моменту вторгнення у Крим безпосередньо на території РФ зареєстрували збільшення військового контингенту й армійських баз.

“Вони виходять за межі своїх військових частин. Надавали інформацію про певні патрулювання військової техніки та її перекид з одного регіону в інше”, - додала вона.

У команді Володимира Зеленського заявили, не варто говорити про військову концентрацію з боку Кремля як елемент навчань, адже вони — лише привід для подібної демонстрації сили.

“Вони брязкають зброєю для того, щоб емоційно чи психологічно вплинути на Україну. Ми сподіваємось, що ніяких дій не буде, зокрема й через тиск з боку міжнародних партнерів”, - наголосила Ташева.

Вона додала, місцеве населення Криму з ворожістю ставиться до військовослужбовців РФ у надзвичайно високій концентрації на пів острові.

Загострення конфлікту між Україною та Росією

У березні на тлі обстрілів на Донбасі, що завдають втрат ЗСУ, російський агресор перекинув тисячі солдатів і безліч техніки у регіони, які знаходяться уздовж всього українського кордону. Кремль виправдав це навчаннями, хоча подібних заходів і концентрації не було з 2014-2015 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?