Україна планує домовитися про підтримку НАТО у разі нападу Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна планує домовитися про підтримку НАТО у разі нападу Путіна

Україна планує домовитися про підтримку НАТО у разі нападу Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що вирушає до Брюсселя, щоб нарешті домовитися з партнерами по НАТО про можливу практичну підтримку України у випадку загострення російської агресії або ж нового вторгнення РФ.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Про що повідомив Кулеба

За словами глави МЗС, наразі усі зусилля українських партнерів спрямовані на те, щоб довести до РФ нерозсудливість її подальшої збройної ескалації проти України.

"Ми зараз перебуваємо в тій фазі, коли повинні бути максимальні вербальні сигнали усіма каналами до РФ. І Німеччина, і Франція ці сигнали відправляють", - наголосив український дипломат.

За його словами, незабаром може початися фаза, коли будь-яких висловлювань занепокоєння і вербальних закликів до офіційної Москви буде вкрай недостатньо, щоб її зупинити.

"Тому вже зараз треба говорити про те, якою практичною може бути підтримка України в разі (ми робимо все для того, щоб цього не допустити) масштабного збройного загострення", - підкреслив очільник МЗС України.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що його візит до Брюсселя пов'язаний саме з цим.

На переконання глави дипломатичного відомства, потрібно відправити команді очільника Кремля Володимира Путіна сигнал про те, що будь-яка озброєна ескалація проти нашої країни матиме для Росії вкрай неприємні наслідки.

За словами міністра, Україна буде членом НАТО, проте це питання не вдасться вирішити в найближчі тижні або місяці.

"У нас зараз відлік йде на тижні, а членство в НАТО - це все-таки не питання тижнів. Я переконаний, що Україна буде членом НАТО, але це не те питання, яке буде вирішене в найближчі тижні або місяці", - наголосив Дмитро Кулеба.

Читайте також:

  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та державний секретар США Ентоні Блінкен під час термінових переговорів обговорили ситуацію на кордонах України.

  • Норвегія екстрено звернулася до Путіна через загострення на Донбасі.

  • Гаррі Каспаров оцінив можливість нового вторгнення Путіна в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?