Гаррі Каспаров оцінив можливість нового вторгнення Путіна в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Гаррі Каспаров оцінив можливість нового вторгнення Путіна в Україну

Гаррі Каспаров оцінив можливість нового вторгнення Путіна в Україну
Джерело:  online.ua

Один із найвпливовіших російських опозиціонерів, а також легендарний шаховий гросмейстер Гаррі Каспаров вирішив прокоментувати ситуацію, яка наразі склалася на міжнародній арені. За його словами, під час обговорення теми можливого нового вторгнення РФ в Україні, прогнозувати щось безглуздо, тому що все відбувається в голові однієї людини. Каспаров переконаний, що вирішує все російський диктатор Володимир Путін.

Джерело: Фейсбук Гаррі Каспарова

Про що попередив опозиціонер

За словами Каспарова, що вирішить Володимир Путін, наразі спрогнозувати складно, тому що будь-яка військова авантюра для диктатора - це ризики і можливість потенційного ураження.

"Тут на кону багато факторів і не виключено, що вирішальним може виявитися бажання Путіна відвернути увагу від Навального - просто почати війну заради того, щоб тема Навального пішла з перших шпальт газет.
Я давав недавно інтерв'ю CNN і висловив цю думку, а людина на тому кінці дроту почав говорити: «Ні, ну такого ж не може бути. Не можуть почати війну ». Відповідь: можуть. Тому що з точки зору Путіна все це фактори, які загрожують його влади або зміцнюють її. І при відсутності алергії на кров і коли там вже такі жертви, які понесла Росія і навколишні нас держави, навіть далекі, як Сирія, від агресивних злочинних дій путінського режиму, там уже рахунок на числівники йде. Тому, як то кажуть, тисяча туди, 10 тисяч сюди ... Путіна це не цікавить", - наголошує Гаррі Каспаров.

За словами опозиціонера, Путін також повинен не забувати про можливу реакцію міжнародних гравців, адже тут теж надходять суперечливі сигнали. З одного боку, явне посилення американської позиції, це, звичайно, не адміністрація Дональда Трампа. Команда Джо Байдена може перейти від слів до справи.

"Вже зафіксовані кроки адміністрації, спрямовані на надання прямої військової допомоги Україні. І потенційно можуть бути дії вже і політичного, і фінансового характеру", - наголосив аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?