Кулеба розкрив мету нової ескалації з боку режиму Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба розкрив мету нової ескалації з боку режиму Путіна

Кулеба розкрив мету нової ескалації з боку режиму  Путіна
Джерело:  online.ua

Російський агресор намагається посилити власні позиції на переговорах шляхом провокування ескалації у протистоянні з Україною, вважає міністр закордонних справ Микола Кулеба.

Джерело: Liberation

За словами українського топдипломата, Кремль таким чином намагається перетворити офіційний Київ на більш зговірливу сторону на переговорах, зокрема завдяки прямому залякуванню.

“Росіяни використовують цю ескалацію як спосіб зміцнити свої позиції у нормандському форматі. Крім того, це сигнал країнам Заходу… Меседж Кремля: що би ви не робили, ми робимо і будемо робити все, що захочемо. Тому все, що нині відбувається, насправді набагато ширше, ніж питання України”, - наголосив він.

Міністр звернув також увагу на пропагандистську машину Москви, яка під час різноманітних телевізійних токшоу піднімає теми “припинення українських провокацій” - в умовах, коли багатотисячні російські корпуси брязкають зброєю біля кордонів.

Також деякі спікери на державних каналах говорять буквально про відправку танків на територію України, аби встановити триколор над Києвом та “позбутися цієї фашистської держави”.

Кулеба додав, на Донбасі ескалація має здебільшого точковий характер — велика кількість втрат у Збройних силах пов’язана з діяльністю снайперів.

“Більшість наших військових, які загинули на полі бою, були вбиті снайперами. Це не може бути випадковістю, адже постріл снайпера – це навмисна дія, покликана спровокувати вогонь у відповідь”, - резюмував дипломат.

Що відомо про загострення між Україною та Росією

Російське військове керівництво розпочало навесні масштабні навчання із залученням тисяч військовослужбовців та різноманітною технікою. Усі вони почалися одночасно з серією загострень у зоні бойових дій на Донеччині та Луганщині, а тривають маневри в регіонах РФ по всьому периметру українського кордону.

На таку ситуацію відреагували не тільки у Києві, а також на рівні НАТО та в окремих країнах, наприклад — у Сполучених Штатах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?