В МЗС розкрили масштаби сьогоденної загрози з боку Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС розкрили масштаби сьогоденної загрози з боку Кремля

В МЗС розкрили масштаби сьогоденної загрози з боку Кремля
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України назвали сьогоденну ескалацію конфлікту з Росією найбільш серйозною з часів нападу в Керченській протоці наприкінці 2018 року.

Джерело: Liberation

За словами міністра Дмитра Кулеби, наявна у квітні 2021 року російська загроза набагато суттєвіша за агресивний інцидент, спрямований проти трьох кораблів ВМС у минулому.

“Це найсерйозніші провокації, що спостерігались після нападу на наших моряків в Керченській протоці у листопаді 2018 року. Але це зіткнення між катерами ВМС України та російськими суднами сталося в дуже локалізованому місці. Сьогодні загроза охоплює майже весь кордон між Україною та Росією, що робить ситуацію ще більш небезпечною”, - зауважив дипломат.

Кулеба пояснив, у прикордонних регіонах країни-агресора можна спостерігати за надзвичайним за масштабом розгортанням Збройних сил РФ. Здебільшого йдеться про три напрямки — північний схід поблизу українського кордону, схід, неподалік від якого триває Операція Об’єднаних сил, а також Крим.

“Це всеосяжний план дій, і ми повинні зберігати пильність на всіх можливих фронтах”, - резюмував міністр.

Яка ситуація в зоні бойових дій

Станом на середу, 7 квітня, пресцентр ООС звітував про 14 порушень режиму припинення вогню з боку окупаційного режиму за попередню добу. Відомо про двох загиблих українських військовослужбовці. Один отримав смертельні поранення під час обстрілу, а інший підірвався в автомобілі на невідомому пристрої.

Що робить російська сторона

Підрозділи ЗС РФ разом з різноманітним озброєнням і технікою переміщуються районами уздовж всього українського кордону, а також на території окупованого Криму.

За даними головного управління розвідки Міноборони, окупаційні корпуси з ОРДЛО також беруть участь у масштабних навчаннях, за якими спостерігають у НАТО. Також на різних рівнях відреагували у Сполучених Штатах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?