В Росії заявили про безглуздість переговорів Зеленського та Путіна на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії заявили про безглуздість переговорів Зеленського та Путіна на Донбасі

В Росії заявили про безглуздість переговорів Зеленського та Путіна на Донбасі
Джерело:  online.ua

У Раді Федерації Росії виступили з нищівною критикою щодо ідеї українського президента Володимира Зеленського про особисту зустріч з Володимиром Путіним на Донбасі.

Джерело: ТАСС

За словами Володимира Джабарова — заступника голови комітету з міжнародних справ, ініціатива буквально безглузда. Посадовець назвав слова українського лідера заявою “хорошого актора”.

Він також дорікнув українській стороні за нібито роздмухування полум’я нової ескалації між державами, але не згадав перекидання понад сотні тисяч солдатів до кордонів України.

“Він пропонує зустріч на українському Донбасі. З якого переляку наш президент повинен з ним зустрічатися на Донбасі, який Зеленський, по-перше, не контролює”, - стверджує російський посадовець.

Він зауважив, що Зеленський буцімто хоче перехопити ініціативу перед посланням Путіна Федеральному зібранню, що заплановане на середу, 21 квітня. Яке відношення має український президент до політичних процесів всередині РФ, не уточнюється.

Переговори Зеленського та Путіна

Ввечері у вівторок, 20 квітня, державний лідер України виступив з масштабним відеозверненням, яке повністю присвятив загостренню в конфронтації проти Росії. Він звернув увагу на готовність країни відбивати новий акт агресії з боку ворожого сусіда.

Зеленський запропонував Путіну провести нову особисту зустріч для врегулювання конфлікту, а місцем проведення її повинен стати український Донбас, де тривають збройні зіткнення.

Відеозаява президента пролунала на тлі надзвичайної концентрації військової сили РФ біля українських кордонів. Згідно з оцінками світових експертів. наразі російська сторона володіє понад 100 тисячами солдатів у районах, що межують з Україною.

Держави Євросоюзу та США звернулися до Кремля з жорсткими вимогами щодо припинення нової ескалації. Вони звернули увагу на потужну відповідь РФ у разі нвоої агресії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?