Сенат США підтримав надання летальної зброї Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США підтримав надання летальної зброї Україні

Сенат США підтримав надання летальної зброї Україні
Джерело:  online.ua

21 квітня офіційно стало відомо, що Комітет Сенату США підтримав законопроєкт із "Безпекового партнерства з Україною", який передбачає збільшення військової підтримки України. Цю інформацію підтвердили очільник Комітету, сенатор від Демократичної партії США Боб Менендес та пані посол України в США Оксана Маркарова.

Джерело: "Голос Америки"

Представляючи законопроєкт, сенатор-демократ назвав ініціативу "своєчасним сигналом" на підтримку українців. Нещодавно Боб Менендес обговорив ініціативу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою.

"Я з гордістю приєднуюся до сенатора Ріша щодо законопроекту про "Безпекове партнерство з Україною" - пакету довгострокової допомоги, який демонструє нашу двопартійну відданість безпечній Україні. Як ми усі знаємо, безпекова ситуація дедалі погіршується, адже тисячі російських військ накопичуються на кордоні України", - наголосив Боб Мендес.

За його словами, цей законопроєкт не міг бути більш своєчасним, аби надіслати світу меседж, що влада США потужно підтримує офіційний Київ та усіх українців.

"Цей законопроєкт є вкрай важливим і своєчасним в умовах ескалації агресивної поведінки Росії щодо України і нарощування військової присутності на кордоні та в окупованому Криму. …Законопроєкт збільшує щорічну американську військову допомогу Україні до $300 млн, включно з летальною зброєю", - прокоментувала рішення Сенату США Оксана Маркарова.

 Що передбачає законопроєкт із "Безпекового партнерства з Україною"

Цей документ передбачає збільшення розмірів щорічної допомоги нашій країні, включно з наданням летальної зброї.

Що важливо розуміти, для того, щоб закон набув чинності, за законопроєкт повинні проголосувати в Сенаті та в Палаті Представників. Окрім того, він повинен бути підписаний очільником Білого дому Джо Байденом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?