США попередили авіакомпанії про небезпеку польотів над частиною України і Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

США попередили авіакомпанії про небезпеку польотів над частиною України і Росії

США попередили авіакомпанії про небезпеку польотів над частиною України і Росії
Джерело:  online.ua

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) вважає небезпечною ситуацію через нарощування російських військ біля українських кордонів, тому американським авіакомпаніям рекомендувала з обережністю літати над частиною України і Росії - особливо під час польотів над Москвою і Ростовом-на-Дону, а також Дніпром, Києвом і Сімферополем.

Джерело: Державіаслужба України.

"ФАА (Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США) рекомендує експлуатантам своїх повітряних суден виявляти особливу обережність при виконанні польотів з/в/над частинами Московського РПІ (UUWV) і РПІ Ростов-на-Дону (URRV) в межах 100 морських миль від РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополь (UKFV) і РПІ Київ (UKBV) (включаючи частину Київського верхнього району польотної інформації (UIR) (UKBU) в горизонтальних межах з РПІ UKDV, UKFV і UKBV)) ", - йдеться в повідомленні Державіаслужби України.

Також FAA рекомендувала американським авіакомпаніям і літакам дотримуватися обережності при плануванні польотів поблизу східних областей України і поблизу території окупованого Криму.

В Державіаслужбі України нагадали, що з метою забезпечення безпеки польотів цивільних літаків у повітряному просторі під відповідальністю України існують певні обмеження, які діють з 2014 року і пов'язані з агресією РФ проти України на Донбасі і тимчасовою окупацією Криму. У відомстві запропонували авіаційним властям США обмінюватися інформацією і координувати дії з реагування на загрози від зони конфлікту на Донбасі.

Загроза для цивільної авіації в Україні - оцінка Державіаслужби

Відомство відстежує ситуацію в повітряному просторі України на тлі стягування російських військ до українських кордонів, в окупований Крим і загострення на Донбасі. В Державіаслужбі запевняють, що ситуація спокійна і контрольована, зараз небезпеки для цивільної авіації немає.

"Весь інший повітряний простір під відповідальністю України зараз є безпечним і доступним для планування і виконання польотів повітряних суден цивільної авіації", - запевнили у відомстві.

Що відбувається на кордонах України з боку Росії

  • Рівень військової загрози з боку Росії високий, в даний час до кордонів прибули додаткові сили і загальна чисельність військових РФ досягає вже 103 тисяч осіб.

  • У ЗСУ допускають, що Росія направить до українських кордонів ще 9-10 батальйонно-тактичних груп і загальна чисельність буде 110 тисяч військових РФ.

  • Збільшення кількості літаків і вертольотів навколо державного кордону по всій лінії з боку РФ поки не відбулося. При цьому в окупований Крим Росія перекинула 42 тисячі військовослужбовців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?