Розвідка озвучила три сценарії військової агресії Росії проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка озвучила три сценарії військової агресії Росії проти України

Розвідка озвучила три сценарії військової агресії Росії проти України
Джерело:  online.ua

Розвідка розглядає три сценарії агресії Росії проти України. ЗСУ готові реагувати на всі можливі загрози. Ознак підготовки до наступу Росії в даний момент немає.

Джерело: заява командувача Об'єднаними силами ЗСУ Сергія Наєв в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Наєв запевнив, що ознак підготовки Росією ударних груп для наступу немає. За його словами, зараз відбувається демонстрація сили. Наєв каже, що всі підрозділи РФ біля кордонів зараз знаходяться в базових таборах і на полігонах займаються заходами військової підготовки. Однак він зазначив, що те, що російські війська розгортають польові госпіталі, що дійсно є однією з ознак приготування до ворожих дій.

"Війська повинні бути в бойовому порядку і провести підготовку до наступу. На даний момент таких ознак немає. Ударні групи не створені, всі підрозділи знаходяться в базових таборах, на полігонах, де проводять бойову підготовку. На військовій мові це називається демонстрацією сили", - пояснив Наєв.

Три сценарії військової агресії Росії проти України

Наєв додав, що є три сценарії дій військ РФ. Перший стосується демонстрації сили. Другий варіант - отримання військовим шляхом дніпровської води. Третій варіант стосується загострення в районі проведення ООС і проведення локальних військових дій в напрямку наших позицій.

"За всіма сценаріями відпрацьовані відповідні заходи реагування. Всі плани відпрацьовані без залучення ЗС наших союзників. У разі загострення ми очікуємо збільшення матеріально-технічної допомоги, а сил ЗСУ та інших складових сектору безпеки і оборони цілком достатньо", - запевнив Наєв.

Що відбувається на кордонах України з боку Росії

  • Рівень військової загрози з боку Росії високий, в даний час до кордонів прибули додаткові сили і загальна чисельність військових РФ досягає вже 103 тисяч осіб.

  • У ЗСУ допускають, що Росія направить до українських кордонів ще 9-10 батальйонно-тактичних груп і загальна чисельність буде 110 тисяч військових РФ.

  • Збільшення кількості літаків і вертольотів навколо державного кордону по всій лінії з боку РФ поки не відбулося. При цьому в окупований Крим Росія перекинула 42 тисячі військовослужбовців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?