Головнокомандувач ЗСУ виступив проти створення загонів добровольців
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ виступив проти створення загонів добровольців

Головнокомандувач ЗСУ виступив проти створення загонів добровольців
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак проти створення загонів добровольців через наростання загрози вторгнення Росії в Україну. Він просить органи держвлади і місцевого самоврядування не нагнітати паніку.

Джерело: Facebook Генштабу ЗСУ

У своєму зверненні Хомчак зазначив, що загони добровольців - це не визначені законом воєнізовані формування. Він попередив, що створення на місцях таких військових формувань може бути використано російською пропагандою проти України.

Хомчак запевнив українців, що Генеральний штаб прогнозує всі можливі варіанти розвитку ситуації і визначає адекватні шляхи реагування. За словами головнокомандувача ЗСУ, розвідка пильно стежить за характером дій противника і моделює подальший розвиток обстановки.

Також він зазначив, що в регіонах країни проводяться планові і позапланові збори резервістів і територіальної оборони, а в ЗСУ прийнято всі рішення щодо швидкого розгортання додаткових резервів і необхідних ресурсів на випадок загострення ситуації біля кордонів України.

"Звертаюся із закликом приєднуватися до ЗСУ, поповнювати оперативний резерв і підрозділи територіальної оборони", - підсумував Хомчак.

Створення загонів добровольців в Україні

За створення загонів добровольців раніше виступив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. На думку Марцінківа, в разі повномасштабного вторгнення Росії добровольці зможуть відправитися захищати українську землю на східному кордоні.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков закликав ветеранів добровольчих батальйонів бути готовими до екстреної мобілізації на випадок вторгнення Росії. Він додав, що з урахуванням нарощування сил Російської Федерації біля українських кордонів потрібно готуватися до захисту.

"Консолідовані сили державників і цивільних патріотів-ветеранів - регулярні сили ЗСУ, МВС і резервісти повинні, об'єднавшись, встати на захист своєї країни. Так було в 2014, так буде і зараз, якщо доведеться", - попередив Аваков.

Росія стягує війська до кордонів України

  • Росія раптово почала стягувати військових і зброю до кордонів України кілька тижнів тому під приводом військових навчань і тренувань. У Міноборони РФ не приховують, що в квітні російські військові проведуть понад 4 тисячі навчань, більшість з яких пройдуть в українських кордонів.

  • Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що Росія готується до дій, які повинні спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. На небезпечну ситуацію відреагували вже США, НАТО і країни ЄС, де пообіцяли Києву допомогу в боротьбі з агресором.

  • Росія погрожує жорсткою відповіддю за допомогу Україні. Кремль попередив, що будь-який розгортання військ США і НАТО в Україні призведе до подальшого напруження біля кордонів Росії і змусить Росію піти на додаткові заходи для забезпечення власної безпеки. У Путіна також дали зрозуміти, що на російській території Москва буде робити те, що вважає за потрібне, і ніхто їй не може вказувати і щось забороняти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?