Зеленський, Меркель та Макрон екстрено звернулися до Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський, Меркель та Макрон екстрено звернулися до Путіна

Зеленський, Меркель та Макрон екстрено звернулися до Путіна
Джерело:  online.ua

Німецька лідерка Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон й очільник української держави Володимир Зеленський після завершення перемовин в Парижі невідкладно закликали господаря Кремля Володимира Путіна відвести війська від кордону з Україною.

Джерело:  сайт  уряду ФРН

Меркель, Макрон та Зеленський висунули вимогу Путіну

"Канцлер, президент Макрон і президент Зеленський обговорили, зокрема, ситуацію з безпекою на українсько-російському кордоні і на сході України. Вони розділили занепокоєння з приводу зростання російських військ на кордоні з Україною і в незаконно анексованому Криму. Вони закликали до відведення цих підкріплень з метою деескалації ситуації", - сказано у спільній заяві лідерів України, Німеччини та Франції.

Окрім того, наголошується, що Ангела Меркель та Еммануель Макрон підкреслили свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

"Вони наголосили на необхідності повного виконання Мінських домовленостей з обох сторін і заявили, що Німеччина і Франція продовжать свої зусилля в нормандському форматі", - наголосили представники канцелярії Меркель.

Що відомо про переговори Зеленського, Макрона і Меркель

16 квітня глава держави Володимир Зеленський за підсумками переговорів у Парижі заявив, що 19 квітня буде засідання радників лідерів "нормандської четвірки", де буде обговорюватися питання кластерів - покрокове виконання Мінських домовленостей.

"Ми наближаємося до наступного засідання "нормандської четвірки", я вважаю, що воно можливе. 19 квітня буде засідання радників, будуть обговорюватися кластери. Це те, про що ми говорили декілька місяців тому, що будуть зроблені кластери французькою та німецькою стороною, з українськими доповненнями. Всі чотири країни підготують додатки, з чим згодні, з чим не згодні. Це – покрокове виконання Мінських домовленостей. Радники будуть узгоджувати ці позиції", - заявив український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?