Зеленський застеріг Європу про "удар хуком" від путінської Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський застеріг Європу про "удар хуком" від путінської Росії

Зеленський застеріг Європу про "удар хуком" від путінської Росії
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський застеріг європейські держави від нібито дружніх відносин з Російською Федерацією через підступність Кремля.

Джерело: Офіс президента

Політик у п’ятницю, 16 квітня, прибув до Франції для переговорів з президентом Еммануелем Макроном. За його словами, безпосередньо бажання французького лідера подружитися з Москвою має бути обережним.

“Будемо відвертими. Я дуже хотів би, щоб мої відносини з Президентом Макроном, а значить, відносини України та Франції, були ще кращими, ніж відносини у Еммануеля Макрона з іншими лідерами, наприклад з Президентом Росії. Особливо зараз, коли нам дуже потрібна підтримка Європи”, - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що Україна надзвичайно постраждала внаслідок саме російської агресії. Утім. президент нібито розуміє намір Макрона.

“Мені здається, що Президент Макрон хоче бути в дружніх стосунках з Росією – я розумію його. Але він повинен зрозуміти моє прагнення, про яке я говорив. Завжди менше болить, якщо стосується не тебе, і завжди здається, що з тобою так не буде. Але історія не гладить по голівці, а б’є хуком тоді, коли ти не чекаєш. Ти повинен бути готовим”, - зауважив український лідер.

Він пояснив, що бути готовим означає у цій ситуації мати дружні відносини з країнами, до яких ти можеш зі спокоєм повернутися спиною — вони не готуватимуть проти тебе жодних провокацій чи ворожих кроків.

“Тому тут прогнозів не може бути ніяких. І я вважаю, що Президент Франції нас підтримує. Він нас розуміє. Але це не у нього в країні відбувається. І я йому бажаю, щоб цього ніколи не було у Франції. Я бачив багато конфліктних моментів, і я не знаю на сто відсотків, чи була причетна Росія до цих конфліктів, страйків у Франції, чи не була… Мені здається, що він як розумний лідер повинен усвідомити небезпеку раніше, ніж можуть відбутися якісь дії, схожі на наші, які, не дай боже, заберуть життя людей. Тому балансу не вийде, я так вважаю”, - резюмував Зеленський.

Зеленський у Франції

Український президент прибув на особисту зустріч з Макроном через ситуацію із загостренням війни проти Росії. Відомо, що під час бесіди дистанційно до неї приєднається федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?