Меркель долучиться до переговорів Макрона та Зеленського по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель долучиться до переговорів Макрона та Зеленського по Донбасу

Меркель долучиться до переговорів Макрона та Зеленського по Донбасу
Джерело:  online.ua

Німецька лідерка Ангела Меркель буде брати участь в переговорах з главою держави Володимиром Зеленським та французьким президентом Еммануелем Макроном у відеоформаті.

Джерело: ZN.UA

Про що розповіли анонімні джерела

"Ці переговори у форматі тріо демонструють, що розмови, що начебто Путін буде говорити про Україну без України, не відповідає дійсності. Мета Путіна - розколоти нормандський формат. Ці переговори у відеоформаті є свідченням підтримки України з боку Франції та Німеччини", - розказали співрозмовники видання.

Що відомо про заплановані переговори Зеленського та Макрона

Згідно з останніми даними, 16 квітня в Єлисейському палаці в Парижі пройдуть перемовини українського лідера Володимира Зеленського і глави Франції Еммануеля Макрона. Президент України екстрено їде в Париж через загострення ситуації на Донбасі.

Пресслужба Єлисейського палацу вже підтвердила візит Зеленського і його переговори з Макроном. Вказано, що лідери держав зустрінуться, щоб обговорити зростання напруженості в Україні на тлі нарощування Росією військових сил на кордоні.

Як команда Макрона реагує на загострення на Донбасі

Офіційний Париж підтримує українську владу та українців в боротьбі з російською агресією. Команда Еммануеля Макрона підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Офіційний Київ вважає, що, зокрема, саме французький лідер Еммануеля Макрона може домогтися від очільника Кремля Володимира Путіна завершення війни. Зеленський переконаний, що президент Франції може переконати російського главу сісти за стіл переговорів, які Кремль категорично відмовляється вести з Україною, щоб нарешті знайти шлях до миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?