Зеленський знайшов спосіб врятувати нормандський формат
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський знайшов спосіб врятувати нормандський формат

Зеленський знайшов спосіб врятувати нормандський формат
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський напередодні візиту в Париж озвучив думку, що саме президент Франції Еммануель Макрон зможе врятувати нормандський формат та реанімуват його.

Джерело:  Le Figaro

Зеленський розраховує, що Макрон врятує нормандські переговори

"Я думаю, що Еммануель Макрон здатний зробити йому (нормандському формату - ред.) штучне дихання. Але, чесно кажучи, він у глухому куті. Частина тіла не хоче ходити: Росія все блокує. Знову ж таки, важливе лише одне питання: хоче Росія закінчити війну чи ні? На це повинен відповісти Володимир Путін", - наголосив Володимир Зеленський.

Український лідер звернув увагу на те, що наша країна потребує підтримки Європейського Союзу, зокрема, з боку офіційного Парижу, на тлі загострення ескалації на Донбасі.

"Я розумію, що Еммануель Макрон хоче мати добрі відносини з Росією, але він повинен розуміти мою позицію. Звичайно, коли таке відбувається далеко від дому, це не так боляче, це все ще теоретично. Ми говоримо собі: зі мною такого ніколи не трапиться! Але історія показує, що це неправильно і що події можуть вас наздогнати. Зазвичай на вас нападають, коли ви цього не очікуєте... Ось чому нам, як і всім іншим, потрібні друзі і президенти, на яких можна спиратися, не побоюючись, що нас підведуть", - заявив президент України.

За словами Володимира Зеленського, французький лідер має усвідомити небезпеку, "перш ніж події, схожі на українські, повторяться десь і заберуть життя людей".

Коротко про загострення на Донбасі і стягуванні військ РФ до кордонів України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?