ЗСУ зазнали нових втрат під ударами російського агресора
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зазнали нових втрат під ударами російського агресора

ЗСУ зазнали нових втрат під ударами російського агресора
Джерело:  online.ua

Російський агресор у понеділок, 12 квітня, завдав нового удару по українських силах на сході. Один військовослужбовець Збройних сил загинув від поранення.

Джерело: Оперативно-тактичне угрупування “Північ”

Згідно з уточненими даними, йдеться про вогнепальне кульове поранення. Бойовики провели прицільний обстріл українських позицій, однак командування не уточнило — чи був то снайпер, чи інша стрілецька зброя.

“Про даний інцидент збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Дії російських окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих домовленостей про режим припинення вогню”, - заявили в ОТУ.

Наразі на місці трагедії продовжують роботу представники керівного складу військової частини та робоча група Військової служби правопорядку ЗС України.

Загострення на Донбасі

За підсумками попередньої доби у неділю, 11 квітня, українська сторона звітувала про 6 порушень режиму припинення вогню. Жоден військовослужбовець не отримав поранень.

“Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Невельське, противник здійснив обстріл позицій наших захисників, із заборонених Мінськими домовленостями, мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем. Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а біля селища Широкине – зі стрілецької зброї”, - наголосив пресцентр штабу Операції Об’єднаних сил.

Що говорять у Кремлі

Російська влада на тлі скупчення військ на кордоні з Україною продовжує стверджувати, що це планові навчання, але не жодним чином не демонстрація сили чи навіть не підготовка до відкритої війни.
Водночас офіційна Москва відкидає будь-які спроби Заходу чи України поновити діалог щодо врегулювання кризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?