Команда Зеленського прокоментувала перенесення перемовин ТКГ з Мінська
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського прокоментувала перенесення перемовин ТКГ з Мінська

Команда Зеленського прокоментувала перенесення перемовин ТКГ з Мінська
Джерело:  online.ua

Член команди глави держави Володимира Зеленського та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що перегвори ТКГ навряд чи переноситимуть з Білорусі до Польщі, оскільки цей варіант не задовольнить офіційну Москву.

Джерело: "Радіо Свобода"

Куди можуть перенести перегвори ТКГ

За словами Арестовича, наразі це дуже віддалена перспектива.

"Зараз зарано про це говорити, хіба що суто теоретично. Польща, я не думаю, що буде підходящим майданчиком для Росії, тому що російсько-польські відносини відомі. Скоріш за все, якщо це відбудеться і ми можемо фантазувати, це буде щось на кшталт Швеції, можливо, або Австрії – країни, яка не є членом НАТО. Для Росії це дуже чутливе питання", - наголосив спікер ТКГ.

Політик звернув увагу на те, що лише офіційний Київ не може вирішити, де буде місце для переговорів, і в будь-якому разі буде ухвалюватися тристороннє рішення.

Нагадаємо, нещодавно віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков офіційно заявив, що українська делегація в ТКГ, коли нарашті закінчиться пандемія коронавірусу, не буде їхати до Мінська на переговори через ворожу риторику команди білоруського диктатора Олександра Лукашенка щодо України.

"Очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук припускає, що перемовини можуть перенести до Польщі. За словами Кравчука, продовжувати перемовини у Мінську "не можна ні в якому разі": у Білорусі, зокрема від Лукашенка, про Україну говорять часом доволі непристойні речі", - йдеться в повідомленні.

Після усіх цих заяв очільник Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей поскаржився, що заява Леоніда Кравчука начебто є свідченням небажання офіційного Києва виконувати Мінські домовленості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?