Зеленський анонсував нові кроки нормандської четвірки після зустрічі з Макроном
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський анонсував нові кроки нормандської четвірки після зустрічі з Макроном

Зеленський анонсував нові кроки нормандської четвірки після зустрічі з Макроном
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з французьким колегою Еммануелем Макроном і німецької канцлеркою Ангелою Меркель анонсував зустріч радників лідерів “нормандської четвірки”.

Джерело: виступ президента

За його словами, перш за все контакт на цьому рівні запланований для узгодження кластерів. Це — покроковий план реалізації програми Мінських угод.

“Кластери розроблені французькою та німецькою стороною з доповненнями України, вони розглядаються також і Росією. Всі країни підготують додатки, з чим згодні та незгодні”, - зауважив Зеленський.

Він оголосив, засідання відбудеться у понеділок, 19 квітня. Українська сторона розраховує на оперативне відновлення режиму припинення вогню в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.

“Ми наближаємося до наступного засідання „нормандської четвірки“. Думаю воно можливе. 19 числа цього місяця буде засідання радників „нормандської четвірки“. Обговорюватиметься низка питань. У першу чергу кластери, розроблені Францією та Німеччиною... Всі чотири країни підготують додатки до кластерів, з чим згоден, з чим ні. Це кластери у мінських угодах. Хочеться вірити, що буде результат”, - резюмував президент України.

Переговори про війну на Донбасі

Володимир Зеленський прибув у п’ятницю, 16 квітня, до Парижа для особистої зустрічі з Еммануелем Макроном. Під час переговорів до цього процесу приєдналася канцлерка Ангела Меркель.

Невідкладний візит українського президента прямо пов’язаний з ситуацією на Донбасі. Окупаційний режим фактично відкинув режим припинення вогню. Бойовики обстрілюють позиції ЗСУ та регулярно завдають втрат українській стороні.

Водночас у Кремлі майже повністю припинили участь у врегулюванні війни, посилаючись на невиконання Києвом домовленостей — з чим не згодні Берлін і Париж. Натомість замість переговорів Москва вирішила збирати свої армії біля українських кордонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?