У Путіна попередньо оцінили переговори Зеленського з Макроном і Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна попередньо оцінили переговори Зеленського з Макроном і Меркель

У Путіна попередньо оцінили переговори Зеленського з Макроном і Меркель
Джерело:  online.ua

Російський режим Володимира Путіна виступив із заявою щодо переговорів українського та французького президентів Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона, з приводу війни на Донбасі у п’ятницю, 16 квітня.

Джерело: ТАСС

За словами речника російського лідера Дмитра Пєскова, Москва очікує від зустрічі впливу іноземних колег на Київ через його нібито провокації.

Відомо, що під час переговорів до них приєднається через відеозв’язок федеральна німецька канцлерка Ангела Меркель.

“Для нас було б дуже важливо, щоб і пан Макрон, і пані Меркель під час конференц-колла з паном Зеленським використовували свій вплив і донесли до глави української держави тезу про необхідність рішучого припинення будь-яких провокаційних дій на лінії зіткнення та акцентували на необхідності безумовного дотримання режиму припинення вогню”, - стверджує Пєсков.

Зустріч Зеленського з Макроном, як уточнили в Офісі президента України, розпочалася опів на третю годину в закритому режимі. Передбачається. що Меркель долучиться до неї пізніше.

Ситуація на Донбасі

Кремль виступає з вищенаведеними заявами регулярно, однак німецька та французька сторони “нормандського формату” жодного разу не підтримали такі твердження.

Берлін і Париж систематично висловлюють підтримку ініціативності Києва та наголошують — останніми роками українська влада дійсно демонструє бажання закінчити війну, докладає для цього зусиль.

Водночас Франція та Німеччина з нищівною критикою ставляться до брязкання зброєю, яке Росія влаштувала у березні 2021 року біля українських кордонів. Країни-партнери Києва вимагають від Кремля відвести десятки тисяч своїх військовослужбовців і важку техніку від сусіда, не провокувати подальшу ескалацію.

Тому без уточнення Пєскова незрозуміло, про які провокації та необхідність французько-німецького впливу на Україну йдеться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?