Зеленський розкрив головні умови для миру в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив головні умови для миру в Україні

Зеленський розкрив головні умови для миру в Україні
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський озвучив три головні умови, без яких неможливе досягнення миру на сході.

Джерело: Офіс президента

За його словами, все наразі повністю залежить від кроків російської сторони, адже Київ вже виступив з конкретними ініціативами.

“Але це від упевненості: можна встановити мир, можна повернути нормальне демократичне життя, можна не допустити погіршення ситуації в нашому регіоні та розширення війни. Що для цього потрібно? Реалістичність позицій, справедливість на переговорах та готовність виконувати ті зобов’язання, які беруться сторонами. Україна пропонує саме такий підхід. Головне, щоб Росія робила те саме”, - наголосив Зеленський.

Він звернув увагу на необхідність активних дій для України. План дій до членства держави в НАТО може стати одним з чинників, які підтримають стабільність. Цього потребує країна, що 7 років стримує агресію ззовні, вважає президент.

“Це точно не секрет для тих наших друзів із НАТО, які приїжджають в Україну, беруть участь у спільних навчаннях з нашими військовими, проводять тренінги. Ми розуміємо, що Україна має відповідати стандартам НАТО, й проводимо необхідні реформи. Однак не можна зводити все лише до реформ, і особливо зараз, коли явно не реформи здатні не допустити розширення російської агресії”, - пояснив Зеленський.

У п’ятницю, президент спрямував з офіційним візитом до Франції для особистої зустрічі з колегою Еммануелем Макроном. З ним, а також з німецької канцлеркою Ангелою Меркель на відеозв’язку, лідер планував обговорити ситуацію на сході України.

Ситуація на Донбасі

Війна між Україною та російським агресором загострилася безпосередньо у зоні бойових дій та на політичному рівні. Паралельно з регулярними обстрілами в зоні ООС Кремль перекинув десятки тисяч солдатів і безліч техніки до кордонів сусіда.

На таке брязкання зброєю під виглядом навчань та відбиття “загрози НАТО” відреагували представники світової спільноти. Вони вимагали від Москви не залякувати й не готуватися до нового вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?