У командуванні США оцінили спроможність України відбити напад РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У командуванні США оцінили спроможність України відбити напад РФ

У командуванні США оцінили спроможність України відбити напад РФ
Джерело:  online.ua

Командування американських збройних сил у Європі оцінили спроможність українських військ дати відсіч Росії в разі повноцінного вторгнення та тлі кризи.

Джерело: Голос Америки

В Сенаті Сполучених Штатів відбулися слухання за участю командувачів європейських корпусів з приводу фінансування військ наступного року. Частку питань присвятили безпосередньо сьогоденній загрозі у протистоянні України та Росії.

Зокрема, американських сенаторів цікавила реальність російського вторгнення та обороноздатність підрозділів ЗСУ. Представник сенату Ангус Кінг поставив відповідне питання командувачу військ США в Європі генералу Теду Волтерсу.

“Нас це дуже хвилює. І в Україні, і їхні партнери в регіоні, роблять все, що вони можуть, щоб посилити свої позиції. Якщо вторгнення відбудеться, вони зараз у кращій своїй позиції. І йдеться не тільки про їхнє військо, а й війська їхніх партнерів у регіоні”, - наголосив офіцер.

Кінг уточнив, чи відіб'ється українська сторона у разі російського вторгнення “наступного тижня”.

“Думаю, з часом, це точно”, - резюмував генерал Волтерс.

Також він пояснив, що підшефне йому відомство виокремило дії Росії на чотири категорії. Вони не були названі, а сам військовослужбовець найвищого рівня висловився за обговорення їх виключно на закритій частині слухань Сенату.

Публічно Волтерс лише додав, що стягування російських військ до українських кордонів схоже за масштабом на події 2014 року.

“Ми залишаємося дуже і дуже пильними, розглядаємо якомога більше варіантів реагування”, — уточнив генерал.

Що відомо про загрозу російського вторгнення

Кремль розпочав транспортування військ до всіх регіонів, що наближені до українських кордонів та в окупований Крим.

Режим Володимира Путіна прямо звинувачує Київ в агресивних намірах, хоча не посилається взагалі на жодні ґрунтовні дані та самостійно поводиться так, ніби планує вторгнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?