Байден та Меркель екстрено звернулися до Путіна через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден та Меркель екстрено звернулися до Путіна через Україну

Байден та Меркель екстрено звернулися до Путіна через Україну
Джерело:  online.ua

Німецька лідерка Ангела Меркель та президент США Джо Байден детально обговорили ситуацію в Україні, а також закликали очільника Кремля Володимира Путіна відвести війська від кордону з Україною для деескалації ситуації в регіоні. Цю інформацію підтвердив офіційний представник уряду ФРН.

Джерело:  Reuters

Про що говорили Джо Байден та Ангела Меркель

14 квітня Ангела Меркель і Джо Байден провели телефонні перемовини, під час яких обговорили останні події на Донбасі і закликали команду Володимира Путіна уникати подальшої ескалації.

"Канцлерка і президент домовилися, що Росія повинна скоротити останнє нарощення військ, щоб знизити ескалацію ситуації", - наголосив офіційний представник уряду Штеффен Зайберт.

Пресслужба Білого дому повідомила, що Джо Байден і Ангела Меркель "висловили стурбованість з приводу нарощування російських військ на кордонах України та в окупованому Криму і підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України".

Речниця Білого дому Джен Псакі вкотре підтвердила, що Байден розмовляв з президентом Росії Владіміром Путіним у вівторок, щоб підкреслити наслідки, які можуть чекати Росію через її дії.

Що відомо про переговори Путіна та Байдена

13 квітня очільник Білого дому Джо Байден під час перших телефонних перемовин з російським президентом Володимиром Путіним закликав його знизити напруженість на кордоні України, де команда російського диктатора концентрує військові сили.

"Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України. Президент висловив наше занепокоєння з приводу раптового нарощування російської військової потужності в окупованому Криму і на кордонах України та закликав Росію знизити напруженість", — розповіли представники Білого дому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?