У Путіна заявили про теракти в Криму, які готують Україна, США, ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про теракти в Криму, які готують Україна, США, ЄС

У Путіна заявили про теракти в Криму, які готують Україна, США, ЄС
Джерело:  online.ua

Російський режим у середу, 14 квітня, прямо звинуватив Україну, окремі держави Євросоюзу та Сполучені Штати у підготовці терактів на території окупованого Криму.

Джерело: Інтерфакс

За словами секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, саме антиросійська діяльність американської, української та європейської сторін спровокувала загрозу терактів у регіонів.

“На території Кримського півострова зберігаються передумови виникнення загроз національній безпеці, обумовлені можливим ускладненням міжнаціональної, міжконфесійної ситуації та ймовірністю здійснення терактів”, - заявив посадовець.

Він прибув напередодні до окупованого Севастополя для наради з приводу забезпечення національної безпеки в регіоні.

Головною загрозою Патрушев назвав “деструктивну діяльність”, яку він відніс до “США, контрольованих ними (країн) блоку НАТО, ряду держав Євросоюзу, України, спрямована на дискредитацію внутрішньої та зовнішньої політики Російської Федерації, заподіювання шкоди її авторитету й міжнародному іміджу, поширення екстремістської та націоналістичної ідеології”.

Загострення між Україною та РФ

Російське командування упродовж кількох останніх тижнів максимально за останні роки посилило військову присутність у регіонах по периметру всього українського кордону. Іноземні медіа вказують, що такої концентрації сили на західному напрямку з боку Кремля не бачили з 2014-2015 років — періоду гарячої фази війни на Донеччині та Луганщині.

Сполучені Штати та Євросоюз вимагають від російського уряду почати реальне врегулювання конфлікту, а не провокувати ескалацію. Натомість у Кремлі посилаються одночасно на повне право організовувати навчання в будь-якому регіоні та існування загрози, яку необхідно відбивати.

Наприклад, Міноборони РФ відкрито стверджувало, що нібито 40 тисяч солдатів союзників НАТО перекидують прямо під російський кордон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?