Кремль назвав умову відмови від війни проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль назвав умову відмови від війни проти України

Кремль назвав умову відмови від війни проти України
Джерело:  online.ua

Кремль відповів на вимогу президента США Джо Байдена відвести російські війська від українських кордонів. У команді президента РФ Володимира Путіна заявили, що деескалація можлива тільки за однієї умови. У Росії хочуть, щоб Україна відмовилася від "провокаційних дій".

Джерело: ТАСС

Спікер Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи підсумки вчорашніх переговорів Путіна і Байдена, заявив, що стурбованість США через стягування російських військових і озброєння до кордонів України є безпідставною. Але при цьому підкреслив, що Москва відмовиться від ескалації тільки в тому, випадку, якщо Україна відмовиться від "озброєних дій".

Що вимагав Байден від Путіна

Під час вчорашньої телефонної розмови з Путіним Байден висловив стурбованість у зв'язку з ситуацією на кордоні з Україною і закликав Москву до "деескалації напруженості". Президент США нагадав Путіну, що Вашингтон непохитно прихильний суверенітету і територіальної цілісності України.

Також Байден ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати будуть діяти рішуче на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії, таких як кібернападів і втручання у вибори.

Як США реагують на загострення на Донбасі

Міністерство оборони США офіційно повідомило, що стурбоване новинами про загострення ситуації на Донбасі, а Європейське командування збройних сил США привело війська в бойову готовність найвищого рівня після того, як Росія почала активно стягувати війська до кордону з Україною.

На ситуацію миттєво відреагував і сам президент США Джо Байден. Він подзвонив українському лідеру Володимиру Зеленському та запевнив, що Україна не залишиться один на один в боротьбі з Росією. Байден також закликав Путіна припинити "залякування" Києва.

У Кремлі побоюються реальної військової допомоги США Україні. У Москві завчасно почали погрожувати, що будь-яке розгортання військ США і НАТО в Україні призведе до подальшого напруження біля кордонів і змусить Путіна піти на додаткові заходи для забезпечення безпеки своєї країни.

Коротко про загострення на Донбасі і стягуванні військ Росії до кордонів України

  • В останні тижні на Донбасі в зоні бойових дій поновилися обстріли з боку окупантів. Практично щодня Збройні сили України зазнають втрат.

  • Одночасно з цим російська влада почала стягувати важке озброєння і військових до кордонів України, а паралельно з цим Путін влаштував переговори з Меркель і Макрона з питання війни на Донбасі без участі української сторони.

  • Москва вже відкрито загрожує війною Україні. Зокрема, заступник голови адміністрації Путіна Дмитро Козак прямо сказав, що нова збройна ескалація буде "кінцем" для нашої країни.

  • США, НАТО і Євросоюз підтримують Київ. Там обіцяють, що Україна не залишиться один на один в боротьбі з російською агресією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?