Кремль відповів, скільки ще РФ триматиме війська на кордоні з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відповів, скільки ще РФ триматиме війська на кордоні з Україною

Кремль відповів, скільки ще РФ триматиме війська на кордоні з Україною
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу офіційно повідомив, що перевірка військ Росії на кордоні з Україною триватиме ще 2 тижні.

Джерело:  російський "Інтерфакс"

Про що заявив глава Міноборони РФ

Як стверджує Сергій Шойгу, контрольну перевірку збройних сил Росії, в ході якої війська перекинуті на кордон з Україною, мають намір завершити протягом 2 тижнів.

Варто звернути увагу на те, що РФ перекинула на західні кордони країни дві армії і три об'єднання ВДВ.

Сергій Шойгу стверджує, що Росія вживає заходів у відповідь на загрозливу військову діяльність НАТО, і що армія РФ показала готовність забезпечити безпеку країни.

"Реагуючи на загрозливу для Росії військову діяльність альянсу, ми вжили відповідних заходів. У рамках контрольних заходів і занять за зимовий період навчання проведена раптова перевірка бойової готовності військ Західного і Південного військових округів", - заявив очільник Міноборони РФ.

Як стверджує Сергій Шойгу, протягом 3 тижнів дві армії і три з'єднання ВДВ були успішно перекинуті на західні рубежі Російської Федерації в райони виконання навчально-бойових завдань".

"І ці війська показали повну готовність і здатність виконати завдання щодо забезпечення військової безпеки країни", - додав російський міністр.

За словами Сергія Шойгу, з метою зміцнення обороноздатності РФ та захисту її національних інтересів в Арктиці міністерство оборони проводить активну роботу з підвищення бойових можливостей Північного флоту.

"Його оснащують сучасною військовою технікою, адаптованою до застосування у суворих кліматичних умовах. Також активно ведеться бойова підготовка і проводяться різні дослідницькі заходи", - йдеться в повідомленні.

Як стверджує Сергій Шойгу, обстановка в Арктиці залишається складною, тому що "США і їх союзники по НАТО нарощують там свої угруповання".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?