Росія образила учасників ОБСЄ черговим хамським висловом
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія образила учасників ОБСЄ черговим хамським висловом

Росія образила учасників ОБСЄ черговим хамським висловом
Джерело:  online.ua

Росія в черговий раз відмовилася брати участь в спецзасіданні ОБСЄ, яке ініціювала Україна через загострення на Донбасі. Більш того, радник російського представництва фактично назвала учасників ОБСЄ "свинями". Подробиці хамського висловлювання Росії розкрив постійний представник України в ОБСЄ Євген Цимбалюк.

Джерело: Twitter Цимбалюка

Український дипломат показав скріншот з чату в Zoom, де проходять онлайн-засідання в ОБСЄ. В цьому листуванні, як зазначає Цимбалюк, показано у всій красі обличчя російської дипломатії.

"Керівник делегації Російської Федерації К.Ю.Гаврілов не збирається" метати бісер перед ... ", - написала в чат радниця російського представництва Юлія Жданова.

Як відомо, повністю цей стійкий вираз російською звучить наступним чином: "метати бісер перед свинями".

Фото: twitter.com/YevheniiT

"Це все, що Вам потрібно знати про російської дипломатії в ОБСЄ", - прокоментував хамську образу український дипломат.

Спецзасідання ОБСЄ з питання України - що на ньому вирішили

Спеціальне спільне засідання обох постійно діючих директивних органів ОБСЄ і Постійної ради і Форуму безпеки співробітництва зібрали через збільшення військової присутності РФ уздовж кордону з Україною, на Донбасі та в Криму. Його, як і попереднє засідання проігнорувала Росії.

39 країн-учасниць засідання підтримали Україну і зажадали Росію негайно назвати цілі і причини того, що відбувається в українських кордонів. При цьому представниця США позначила, що все вказує на те, що Кремль вже давно готує наступ на Україну і почав "малювати картину" погіршення ситуації на Донбасі ще до того, як ситуація дійсно погіршилася. Разом з тим вона підкреслила, що Україна не зробила жодного кроку, який можна було б розглядати як провокацію такої реакції.

Український представник в свою чергу поцікавився у російської сторони, коли військові і техніка повернуться на свої початкові місця розміщення і чому Росія не повідомила про свої військові навчання відповідно до Віденського документу 2011 року. На це представниця Росії заявила, що її країна нібито "не веде ніякої військової діяльності", про яку необхідно надавати інформацію в межах Віденського документа. Всі заходи вона назвала "бойовою підготовкою", якапроводиться на російській території і не несе нікому загрози.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?