НАТО виступило з потужною заявою на підтримку України в умовах ескалації
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО виступило з потужною заявою на підтримку України в умовах ескалації

НАТО виступило з потужною заявою на підтримку України в умовах ескалації
Джерело:  online.ua

На засіданні Комісії Україна-НАТО союзники виступили на підтримку офіційного Києва щодо української територіальної цілісності та суверенітету.

Джерело: сайт Альянсу

Офіційні заходи за участі країн-союзниць відбулися у Брюсселі.

“Вони висловили стурбованість нарощуванням військової присутності Росії в Україні та навколо неї, а також тривалими порушеннями режиму припинення вогню на сході України підтримуваними Росією бойовиками”, - говориться у підсумковій заяві.

На заходах був присутній український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він проінформував НАТО щодо поточної ситуації на сході.

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг звернувся до російської сторони з вимогою припинити нарощування військової присутності, зупинити провокації та зайнятися деескалацією конфлікту.

Він нагадав, що жодна країна НАТО не визнає окупації Криму та буде завжди засуджувати мілітаризацію регіону російським командуванням.

“НАТО продовжує закликати Росію дотримуватися Мінські угоди, припинити підтримку бойовиків на сході України та вивести свої війська з української території. Союзники також продовжують закликати Росію до конструктивної участі в ОБСЄ щодо її військової діяльності. Вони похвалили Україну за самовідданість, виявлену перед лицем провокацій Росії”, - заявили учасники Комісії.

Союзники надавали та надаватимуть підтримку українському партнеру на його шляху до євроатлантичної інтеграції.

“Ми підтримали широкомасштабні реформи, які роблять Україну більш стійкою і допомагають просувати її євроатлантичні прагнення. Ми будемо і далі розширювати нашу співпрацю з Україною і Грузією з питань безпеки на Чорному морі, і ми працюємо над тим, щоб повною мірою використовувати статус України як партнера з розширеними можливостями”, - підкреслили в НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?