ЦРУ озвучило попередження Україні щодо планів Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

ЦРУ озвучило попередження Україні щодо планів Путіна

ЦРУ озвучило попередження Україні щодо планів Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Центрального розвідувального управління Вільям Бернз офіційно попередив українців та міжнародну спільноту, що нарощення російських військ в окупованому Криму і на кордонах України можуть призвести до нового військового вторгнення.

Джерело: "Голос Америки"

Про що попереджає ЦРУ

"Думаю, очевидно, російське стягування сил у Криму та уздовж кордону Донбасу становлять серйозне занепокоєння. Накопичування сил досягло моменту, коли воно, серед іншого, може стати основою для окремих військових вторгнень", - наголосив директор ЦРУ.

За словами Бернза, з його досвіду (зокрема, він був послом США в Росії у 2005-2008 роках, − ред.), не варто "недооцінювати те, як президент Путін і російська влада можуть використовувати свою силу".

На переконання глави ЦРУ, що маневри російських сил поблизу України можуть також бути спрямовані водночас на "спроби залякати українську владу й відправити сигнал Сполученим Штатам".

Як реагують в Кремлі

В Міністерстві закордонних справ РФ почали публічно звинувачувати НАТО в підбурюванні до конфлікту на Донбасі. З такою заявою виступила офіційна представниця МЗС РФ.

Вона також скаржиться на те, що Альянс і Європейський союз зайняв жорстку позицію проти РФ.

На переконання Захарової, ЄС "не просто спостерігає за тим, що відбувається в самому серці Європи", а "всіляко надихає київський режим".

Російська дипломатка чомусь не згадала, що саме Росія загнала переговори по Донбасу в глухий кут, але зажадала, щоб НАТО і ЄС не "не загравали" з Києвом, а "остудили гарячі голови" української влади.

"НАТО — військовий альянс, який повинен займатися питаннями безпеки, знову ж всіляко заграє з Києвом. ЄС, який представляє собою об’єднання європейських держав з потужною економікою і озброєними силами, спецслужбами, спостерігає за тим, що відбувається в самому серці Європи, і не просто спостерігає, але всіляко надихає київський режим ", — публічно скаржиться представниця МЗС РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?