СБУ, Нацгвардія та поліція оголосили про масштабні навчання на кордоні з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ, Нацгвардія та поліція оголосили про масштабні навчання на кордоні з РФ

СБУ, Нацгвардія та поліція оголосили про масштабні навчання на кордоні з РФ
Джерело:  online.ua

Низка українських силових відомств оголосила про масштабні навчання у Харківській області, зокрема й через надзвичайну військову активність по той бік російського кордону.

Джерело: пресслужба СБУ

За даними Владислава Абдули, речника Управління СБУ на Харківщині, навчання антитерористичного характеру почнуться вже у середу, 14 квітня.

“Тренування проходитимуть до кінця травня по всій території Харківської області із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах. У навчаннях візьмуть участь підрозділи Служби безпеки України, Національної гвардії України, Національної поліції, Державної прикордонної служби України, Військової служби правопорядку, Харківської обласної прокуратури та інші члени Координаційної групи Антитерористичного центру”, - пояснив представник спецслужби.

Згідно з його уточненням, Антитерористичний центр харківського управління СБУ назвав умови навчань максимально наближеними до реальних. Під час заходів використовуватимуться вогнепальна зброя, військова техніка та спеціальна радіотехніка.

“У межах навчань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можливість перевірки документів громадян, догляду автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу. СБУ гарантує, що тренування проходитимуть у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини”, - додав офіційний речник.

Водночас спецслужби закликали громадян до пильності. У разі виявлення осіб, які матимуть необґрунтований інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, об’єктів військового призначення, представництв органів влади, а також які фіксуватимуть все на відео чи фотографування, варто проінформувати СБУ чи правоохоронців.

“СБУ просить вибачення за тимчасові незручності і просить харків’ян та гостей області з розумінням поставитися до необхідності проведення антитерористичних тренувань”, - резюмував Абдула.

Ситуація між Україною та Росією

Російська сторона провокує нову ескалацію у військово-політичному протистоянні станом на середину квітня. Кремль транспортує тисячі солдатів із різноманітним озброєнням до українських кордонів та звинувачує у загостренні НАТО. Буцімто союзники перекидають 40-тисячний корпус до кордонів РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?