У Зеленського назвали Донбас темою невідкладного засідання РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали Донбас темою невідкладного засідання РНБО

У Зеленського назвали Донбас темою невідкладного засідання РНБО
Джерело:  online.ua

В Офісі президента анонсували проведення нового невідкладного засідання Ради національної безпеки та оборони та уточнили, що серед тем обговорення буде війна на сході.

Джерело: президентське представництво

За оприлюдненими даними, головувати на засіданні буде безпосередньо державний лідер Володимир Зеленський. Представники структури обговорюватимуть безпекову ситуацію в зоні бойових дій, ситуацію в економіці на тлі розпочатих антикорупційних реформ.

“Одне з ключових питань порядку денного РНБО зі зрозумілих причин буде розглянуте в таємному режимі і стосуватиметься обговорення ситуації на Донбасі. Держава цілком розуміє всі наявні ризики, прораховує будь-які варіанти розвитку подій, має відповідну інформацію за всіма актуальними напрямками, постійно корелює свої позиції з партнерами”, - звернули увагу на Банковій.

Водночас РНБО розгляне другий пакет персональних санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем. Цей акт має бути розширеним у порівнянні з першим.

“Контрабанда, яка за десятиліття набула загрозливих масштабів, суттєво підриває нашу економічну безпеку та вимагає невідкладних рішень. Окрім спеціалізованих антиконтрабандних рішень, на засіданні будуть обговорені більш широкі питання, що стосуються економічної безпеки держави.... Серед важливих питань також кібербезпека. Окремо, в розділі “Різне”, будуть винесені на розгляд членів колегіального органу спеціальні питання від Глави держави”, - додали в ОП.

За підсумками нового важливого засідання президентська адміністрація проінформує населення щодо тез, до яких дійшли учасники РНБО.

Засідання РНБО з важливих питань

Упродовж останніх тижнів і місяців президент почав регулярно проводити зустрічі на рівні РНБО. Наприклад, саме на такому рівні було ухвалене рішення про санкції щодо олігарха Віктора Медведчука та його оточення.

На попередньому засіданні топпосадовці ухвалили рішення про введення санкцій проти контрабандистів. Наразі Офіс використовує подібні ініціативи для розв’язання багатьох проблем у країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?