Зеленський розкрив мету нової ескалації з боку Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив мету нової ескалації з боку Росії

Зеленський розкрив мету нової ескалації з боку Росії
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський назвав реальну мету для брязкання зброєю з боку Росії та ескалації у збройному протистоянні.

Джерело: Time

На думку державного лідера, таким чином російський агресор демонструє свою силу перед західними державами, у спробі залякати партнерів Києва.

“Що вони хочуть зробити, так це підняти градус рівно настільки, щоб показати, що Захід коливається щодо своєї підтримки України, що вони насправді не бачать в нас партнера”, - наголосив Зеленський.

Він прямо назвав це своєрідною перевіркою на міцність.

Журналісти звернули увагу на витримку Сполучених Штатів у цій провокаційній перевірці. Президент Джо Байден звернувся до України із заявою про “непохитну підтримку”, зокрема з військовою допомогою включно.

Американська адміністрація звернулася до європейських союзників із закликом про підтримку Києва, особливо це торкалося Франції та Німеччини.

Також видання зауважило, якщо Кремль дійсно б мав намір організувати нове вторгнення на територію України, то переміщення російських військ не були б настільки помітними. Таким чином, це трохи нібито розкриває справжню мотивацію режиму Володимира Путіна.

Загострення між Україною та Росією

Українські позиції на Донбасі регулярно потрапляють під обстріли окупаційного режиму попри чинний режим припинення вогню. Від початку 2021 року втрати серед особового складу Збройних сил сягнули кілька десятків військовослужбовців.

Президент Зеленський нещодавно відвідав на два дні зону бойових дій. Він пояснив поїздку бажанням підтримати бойовий дух військ на передовій та нагадати їм, що їх максимально підтримує вся держава.

Водночас з ескалацією на сході України російський агресор перекинув десятки тисяч військовослужбовців до кордонів разом з важким озброєнням та різноманітною технікою. У Кремлі пояснили такі заходи навчаннями, які не повинні нікого торкатися, адже вони проходять виключно на російській території.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?