Команда Зеленського розповіла про найгірший сценарій для Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського розповіла про найгірший сценарій для Донбасу

Команда Зеленського розповіла про найгірший сценарій для Донбасу
Джерело:  online.ua

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович звернув увагу на те , що ескалацією на Донбасі проросійські сили можуть спробувати вплинути на міжнародних гравців. Другий варіант – Росія хоче одноосібно встановити контроль так званих "миротворців" на цій території.

Джерело: UNN

Про що попередив Арестович

За словами представника команди Володимира Зеленського, такий розвиток подій дуже небезпечним.

"Ще один сценарій, гірший, ніж повномасштабна війна, – це коли вони за одну ніч перефарбовують каски на білі і говорять "ми – миротворці ОДКБ, які сюди прийшли, щоб захистити нещасний народ Донбасу від злих українських фашистів", – наголосив представник української делегації в ТКГ.

На переконання Олексія Арестовича, у такому випадку розвиток подій може супроводжувати масштабна трагедія.

В першу чергу, йдеться про теракт або масову загибель мирних жителів в результаті обстрілів проросійських сил.

Які сценарії наразі розглядає Україна

Політик звернув увагу на те, що наразі команда українського лідера Володимира Зеленського розглядає 2 можливих сценарії:

  • спроба загострення ситуації на Донбасі з метою виходу на умовний "Мінськ-3";

  • одностороннє введення "миротворців".

"Україна розглядає лише варіант деокупації Донбасу дипломатичним шляхом. Наша країна не вбиватиме своїм громадян, щоб розв'язати конфлікт військовим шляхом. Однак якщо Росія переходить до відкритих бойових дій - ми відповідаємо", - наголосив Олексій Арестович

За словами речника української делегації у ТКГ, від режиму припинення вогню на Донбасі ніхто поки офіційно не відмовився, адже юридично воно досі існує.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?