Зеленський заявив про повну готовність України до вторгнення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський заявив про повну готовність України до вторгнення Росії

Зеленський заявив про повну готовність України до вторгнення Росії
Джерело:  online.ua

Вторгнення Росії в Україну може відбутися в будь-який день, але Україна повністю до цього готова. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту на Донбас американським журналістам.

Джерело: CNN

Український лідер зазначив, що в Україні чітко розуміють - російське вторгнення є цілком реальним сценарієм розвитку подальших подій. Тому він вважає, що саме зараз настав важливий момент, щоб США посилили підтримку Києва і хлопців на передовій.

Зеленський назвав США "хорошим другом" України, але, на його думку, президент Джо Байден зараз "повинен зробити більше", щоб стримати Росію і допомогти покласти край російській агресії проти України. Він розраховує на більшу підтримку членства України в НАТО, що, як уже говорив Зеленський, допоможе швидко завершити війну.

"Якщо вони (США - ред.) бачать Україну в НАТО, то вони повинні це сказати прямо, і це зробити. Не тільки на словах", - підкреслив Зеленський.

Візит Зеленського на Донбас

Український глава відвідав зону ООС кілька днів тому на тлі загострення на Донбасі, спровоковане бойовиками. Він підтримав захисників України на передовій і подякував їм за збереження нашої країни.

Після візиту на Донбас Зеленський констатував загострення і заявив про різке збільшення втрат ЗСУ з початку 2021 року.

Як Зеленський вирішив діяти на Донбасі

Збройні сили України не планують йти в наступ на окуповані території Донбасу - команда Зеленського твердо дотримується мирного плану.

У Генштабі ЗСУ запевнили українців, що Україна вибрала політико-дипломатичний сценарій врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Головнокомандувач ЗСУ спростував всі фейки російської сторони про нібито підготовку України до наступу на Донбас і пояснив, що Кремль поширює їх, щоб дискредитувати нашу країну на міжнародній арені.

При цьому головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак стверджує, що українські військові готові до адекватної відповіді як в разі ескалації конфлікту в районі проведення операції Об'єднаних сил, так і в разі ускладнення військово-політичної та військово-стратегічної обстановки навколо України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?