У Зеленського назвали головну червону лінію для російського агресора
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали головну червону лінію для російського агресора

У Зеленського назвали головну червону лінію для російського агресора
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ оголосило головну “червону лінію” для російського агресора — вона перетинається з державним кордоном України.

Джерело: МЗС

За словами міністра Дмитра Кулеби, Кремль чекатимуть наслідки у разі відповідного порушення.

“Червона лінія” України — це державний кордон, якщо Росія переходить “червону лінію”, якщо вона перетне кордон — то мають бути наслідки"”, - наголосив він.

Посадовець зауважив, усі дипломатичні засоби допоможуть запобігти довести ескалацію до реально небезпечного рівня. Зокрема такими засобами він згадав візит колег з Естонії, Литви та Латвії у четвер, 15 квітня.

Кулеба зауважив, що сподівається на відновлення територіальної цілісності України завдяки залученню спільних міжнародних зусиль. Йдеться про повернення під український контроль Кримського пів острова та окремих районів Донеччини з Луганщиною.

“Усі дії зараз направлені на те, щоб демотивувати Росію від подальшого загострення ситуації. Ці дії відбуваються на всіх рівнях — на двосторонніх, багатосторонніх, регіональних”, - резюмував він.

Саме зі згаданою трійкою іноземних міністрів Кулеба провів спільну пресконференцію.

Загострення ситуації між Україною та Росією

У березні на тлі обстрілів на Донбасі, що завдають втрат ЗСУ, російський агресор перекинув тисячі солдатів і безліч техніки у регіони, які знаходяться уздовж всього українського кордону. Кремль виправдав це навчаннями, хоча подібних заходів і концентрації не було з 2014-2015 років.

Безпосередньо в адміністрації Володимира Путіна говорили про виключно внутрішній характер справ з перекиданням військ.

Водночас у Міноборони звернули увагу на загрозу від союзників НАТО, які теж планують навчання нібито прямо біля російських кордонів. Посадовці-силовики звинуватили Україну, США, Євросоюз у підготовці терактів на території окупованого Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?