Зеленський звернувся до Кремля з невідкладними вимогами
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся до Кремля з невідкладними вимогами

Зеленський звернувся до Кремля з невідкладними вимогами
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський виступив із закликом до Російської Федерації щодо повернення до активних переговорів для подальшого врегулювання війна на сході України.

Джерело: Офіс президента

За словами державного лідера, мирне рішення потребує дипломатичних контактів, а саме українська сторона наразі виступає найактивнішим перемовником.

“Від початку моєї роботи на посаді президента ми робили все, що можливо, для активізації переговорів і пошуку мирного рішення. Ми завжди готові повернутися до змістовної дипломатичної розмови, закликаємо Росію до цього ж”, - стверджує Зеленський.

Він водночас наголосив. що на тлі нової ескалації Україна боронитиме себе від будь-яких проявів агресії.

“Зрозуміло, що українці захищатимуться, як ми й робимо це з 2014 року. Не може бути жодної альтернативи збереженню нашого суверенітету та державної незалежності, тим більше, що бойові дії відбуваються на нашій землі, а не на чужій території”, - пояснив президент.

Він нагадав — розширенню російської агресії у майбутньому необхідно запобігти. Для цього українська сторона розраховує на підтримку іноземних партнерів. Наразі Київ її відчуває безпосередньо від Євросоюзу, Великої Британії, США, Канади та інших держав.

“Але поки що російські війська залишаються на нашому кордоні і на окупованій території. Тому маємо робити більше для захисту нормального порядку у Європі та наших спільних цінностей. Це ж війна не за територію як таку. Це тиск на демократичний лад на нашому континенті, це намагання позбавити сенсу принцип непорушності кордонів у Європі та право народів самостійно визначати свою долю. У цьому контексті я дуже розраховую на активну роль Італії та її лідерів на підтримку України”, - резюмував Зеленський.

Переговори про Донбас

Президент України спрямував у п’ятницю, 16 квітня, до Парижа заради переговорів з французьким колегою Еммануелем Макроном. До зустрічі приєднається завдяки відеозв’язку канцлерка ФРН Ангела Меркель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?