США пригрозили Путіну через нарощування військ РФ біля України
Категорія
Політика
Дата публікації

США пригрозили Путіну через нарощування військ РФ біля України

США пригрозили Путіну через нарощування військ РФ біля України
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена залишається прихильною підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також буде допомагати модернізації української армії на тлі нової ескалації з боку Росії. З такою гучною заявою виступила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові.

Джерело: "ЄП"

Яке попередження команда Байдена озвучила Путіну

Американська дипломатка звернула увагу на те, що десятки тисяч російських військових перебувають на кордоні з Україною і на українській території в Крим. Окрім того, їхня кількість постійно збільшується.

"США та їхні союзники по НАТО глибоко стурбовані цією ескалацією. Україна продемонструвала стриманість перед лицем залякування з боку Росії. Але на тлі російських провокацій варто пам'ятати, що українська армія 2021 року значно відрізняється від того, чим вона була у 2014 році", - наголосила Квін.

Представниця команди Джо Байдена додала, що Білий дім непохитний у своїй політиці щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"Щоб забезпечити досягнення Україною своїх євроатлантичних прагнень, ми та наші партнери й надалі підтримуватимемо Україну в її захисті від агресії Росії. Наше керівництво чітко заявило, що якщо Росія діятиме необдумано чи агресивно, це матиме наслідки", - підсумувала Крістіна Квін.

Влада Норвегії також звернулася до Путіна 

Норвегія не приховує свою стурбованість через стрімке загострення ситуації на Донбасі. Окрім того, вона вимагає у російського диктатора Володимира Путіна припинити нарощування сил на кордонах з Україною.

"Норвегія серйозно стурбована швидким погіршенням безпекової ситуації в Україні та довкола України. Норвегія закликає Росію знизити напругу, негайно змінивши у пересування сил, та скориставшись своїм впливом на збройні формування, які вона підтримує, для дотримання режиму тиші на сході України", — заявила глава МЗС Норверігії Іне Еріксен Сорейде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?