Spiegel показала новий військовий табір Росії в Криму на супутникових фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Spiegel показала новий військовий табір Росії в Криму на супутникових фото

Spiegel показала новий військовий табір Росії в Криму на супутникових фото
Джерело:  online.ua

Російські військові за кілька тижнів побудували новий військовий табір в окупованому Криму. Ще в середині березня на території табору був пустир, а сьогодні туди звезли понад тисячу військових машин.

Джерело: Spiegel

Журналісти німецького видання опублікували супутникові фото, на яких показали, що ще 15 березня територія була порожньою.

Російський військовий табір в Криму - фото spiegel.de

А вже 13 квітня на ній з'явилися споруди і понад тисячу одиниць важкої військової техніки.

Російський військовий табір в Криму - фото spiegel.de

Відзначається, що великий військовий табір Росія побудувала в 30 км від прибережного селища Мар'ївка, розташованому недалеко від Керчі. Крім того, поблизу цієї військової бази є і другий табір менших розмірів - він розташований на схід від основної території.

Російський військовий табір в Криму - фото spiegel.de

У Spiegel також нагадали, що минулого тижня Росія побудувала нову військову базу біля Воронежа, поблизу кордону України. Туди, за даними журналістів, на товарних потягах вже звезли танки і військову техніку.

Новий військовий табір Росії в Криму 

Розслідувачі Conflict Intelligence Team вважають, що на цих супутникових знімках показаний табір військових з частини 58-ї армії з Північного Кавказу - 136-я мотострілецька і 291-а артилерійська бригади. Про перекидання цієї частини в окупований Крим раніше повідомляв Південний військовий округ РФ.

Але розслідувачі відзначають, що на знімках не видно танків і самохідних артилерійських установок "Мста-С", які також перекидалися в Крим в складі частин 58-ї армії. На їхню думку, це свідчить про те, що показаний на знімках табір є не єдиною базою військових частин, перекинутих з Північного Кавказу.

Росія стягує війська до Криму - що відомо

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони. Але зараз Міноборони РФ вирішило провести більш 4 тисяч військових навчань, який будуть проходити по всьому периметру українських кордонів.

За 7 років окупації Путін майже втричі збільшив в Криму військовий контингент, уп'ятеро - бойовий авіапарк, більш ніж в 10 разів наростив артилерійські системи і перемістив туди сотні танків. На півострові зараз знаходяться мінімум:

  • 76 російських бойових кораблів,

  • 8 ударних підводних човнів,

  • 800 бронемашин,

  • 150 військових літаків,

  • 340 артсистем,

  • близько 45 тисяч військових, яких підтримують в постійній бойовій готовності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?