Росія раптово перекинула до Криму штурмовики, винищувачі і бомбардувальники
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія раптово перекинула до Криму штурмовики, винищувачі і бомбардувальники

Росія раптово перекинула до Криму штурмовики, винищувачі і бомбардувальники
Джерело:  online.ua

Понад 50 бойових літаків Росії терміново перекинули в окупований Крим. У їх числі штурмовики Су-25СМЗ, бомбардувальники Су-24М і Су-34, винищувачі Су-27СМ і Су-30СМ.

Джерело: Крим. Реалії

Російські військові повідомили, що екіпажі штурмовиків Су-25см3 було перебазовано з аеродрому в Ставропольському краї. Відзначається, що над акваторією Чорного моря пройдуть навчання з пусками ракет і бомбометанням. Льотчики також відпрацюють здатність виконання польотів в складних метеоумовах і польотів на гранично низькій висоті над водною поверхнею.

Що відбувається в Криму

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони. Але зараз Міноборони РФ вирішило провести більш 4 тисяч військових навчань, який будуть проходити по всьому периметру українських кордонів.

За 7 років окупації Путін майже втричі збільшив в Криму військовий контингент, уп'ятеро - бойовий авіапарк, більш ніж в 10 разів наростив артилерійські системи і перемістив туди сотні танків. На півострові зараз знаходяться мінімум:

  • 76 російських бойових кораблів,

  • 8 ударних підводних човнів,

  • 800 бронемашин,

  • 150 військових літаків,

  • 340 артсистем,

  • близько 45 тисяч військових, яких підтримують в постійній бойовій готовності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?