Представники Євросоюзу терміново їдуть на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Представники Євросоюзу терміново їдуть на Донбас

Представники Євросоюзу терміново їдуть на Донбас
Джерело:  online.ua

Делегація представників Євросоюзу відвідає зону ООС на наступному тижні. Європейскькі чиновники їдуть на Донбас, щоб своїми очима побачити, що там відбувається і дати оцінку ситуації.

Джерело: ВРУ

Про візит делегації представників ЄС на Донбас повідомив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук. Він уточнив, що в зону ООС приїдуть віцемаршалка Польщі Малгожата Госевська і віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударгас. В ході візиту політики обговорять низку питань, серед яких - можливість якнайшвидшого врегулювання військового конфлікту між Україною і Росією.

"Стефанчук подякував Литві і Польщі за незмінну підтримку Україні в питаннях відновлення суверенітету і територіальної цілісності. Перший віцеспікер парламенту України висловив сподівання, що плідна співпраця і дружні відносини з Польщею і Литвою прискорять повернення довгоочікуваного миру в Україну", - прокоментували візит європейської делегації на Донбас в секретаріаті першого заступника предстедателя Верховної Ради.

Що відбувається на Донбасі 17 квітня

Ситуація на Донбасі залишається напруженою. За минулу добу бойовики 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Російсько-окупаційні війська обстрілювали українських військових із заборонених мінськими угодами 82-мм і 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Пож ворожий вогонь потрапили захисники Новгородського, Мар'їнки, ООпитного, Невельського, Водяного, Новоалександровки, Майорська, Луганського, Тарамчука, Красногоровки і Пєсков. Крім того, бойовики продовжують дистанційне мінування, що несе загрозу не тількі війсоквим, а й цівільному населенню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?