РФ направила Україні ноту протесту через карикатуру на Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ направила Україні ноту протесту через карикатуру на Путіна

РФ направила Україні ноту протесту через карикатуру на Путіна
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ РФ направило українським дипломатам ноту протесту у зв'язку з акцією, яку влаштували активісти під стінами посольства РФ в Києві. Йдеться про те, що демонстранти лазером намалювали на стіні будівлі карикатуру на очільника Кремля Володимира Путіна і спроектували напис із звинуваченнями на адресу російської влади.

Джерело:  МЗС РФ

В чому Росія звинувачує Україну

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова почала стверджувати, що ввечері 20 квітня "українські екстремісти" влаштували біля стін посольства Росії в Києві "чергову русофобську вилазку".

За словами скандальної дипломатки, активісти організації "Агентство розвитку демократії та інформаційних свобод" заблокували центральний вхід на територію дипмісії, розгорнули плакати з "різними образами" і за допомогою лазерної установки проектували на фасад "нецензурні написи".

Команда Володимира Путіна розлючена, що Нацгвардія, яка була на місці подій, жодним чином не завадила проведенню акції.

"Природно, що в МЗС України була направлена нота протесту посольства Росії з вимогою до української сторони неухильно дотримуватися зобов'язань в рамках Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, а також провести ретельне розслідування інциденту і притягнути до відповідальності учасників і організаторів цієї провокації і вжити заходів щодо недопущення рецидивів подібних інцидентів в майбутньому", - заявила Марія Захарова.

Зазначимо, що акція протесту відбулася 20 квітня напередодні щорічного послання російського президента Федеральним зборам РФ. Цю інформацію підтвердив очільник ГО "Агентство розвитку демократії та інформаційних свобод" Юрій Федоренко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?