Зеленський відреагував на відведення військ РФ від кордону України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відреагував на відведення військ РФ від кордону України

Зеленський відреагував на відведення військ РФ від кордону України
Джерело:  online.ua

22 квітня глава держави Володимир Зеленський офіційно заявив, що Україна вітає відведення російських військ від кордону та дякує міжнародним партнерам за підтримку.

Джерело: Twitter  президента

Як Зеленський реагує на відведення військ РФ від українських кордонів

"Зменшення чисельності військ на нашому кордоні пропорційно знижує напругу. Україна завжди напоготові, але вітає будь-які кроки зі зменшення військової присутності й деескалації ситуації на Донбасі. Україна прагне миру. Дякую міжнародним партнерам за підтримку", - наголосив Володимир Зеленский.

Що відомо про відведення військ РФ від кордонів України

22 квітня очільник Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу віддав наказ командуючим з 23 квітня починати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму.

Згідно з останніми даними Шойгу дав доручення Генштабу і командувачам з п'ятниці, 23 квітня, почати повернення військ Південного і Західного військових округів в пункти постійної дислокації, оскільки навчання добігають кінця.

За словами міністра оборони РФ, всі поставлені цілі навчань досягнуті.

"Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною прийнято рішення завершити перевірочні заходи у Південному та Західному військових округах", - заявив Сергій Шойгу.

Коротко про загострення на Донбасі і стягування військ РФ до кордонів України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?