Білий дім відповів на публічну образу Путіна на адресу США
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім відповів на публічну образу Путіна на адресу США

Білий дім відповів на публічну образу Путіна на адресу США
Джерело:  online.ua

Американська влада жорстко відреагувала на заяви російського президента Володимира Путіна щодо порівняння Сполучених Штатів з тигром Шерханом, образ якого створив британський письменник Редьярд Кіплінг.

Джерело: заява Білого дому

Американська сторона стверджує, що не сприймає відповідні твердження лідера російського режиму на власний рахунок.

“Я не думаю, що ми приймаємо на власний рахунок щось, що говорить президент Путін. Ми товстошкірі”, - резюмувала речниця адміністрації Джен Псакі під час брифінгу напередодні.

Також у Білому домі звернули увагу на бажання прямих та передбачуваних відносин з російською стороною. Наразі ж контакти рухаються негативною траєкторією.

Путін про США

Російський президент у середу, 21 квітня, виступив з посланням до Федерального зібрання РФ. У промові він згадав певні країни, які протистоять Росії та її інтересам за кордоном, але не назвав чітко ці держави.

Путін буквально порівняв найпотужнішу з цих країн з тигром Шерханом, навколо якого оточують підлі підвивали на кшталт Табакі. Також він зауважив, що Кіплінг - великий письменник (але не згадав, що той як підданий Британської імперії вважав тодішню Росію одним з ворогів своєї країни).

Також під час виступу лідер РФ оголосив, що Кремль відповідатиме жорстко та миттєво на будь-які загрози з будь-якого боку. Наприклад, він звернув увагу на неприпустимість перетину червоних ліній, а от де будуть ці лінії - Москва вирішуватиме самостійно.

Путін відверто сказав, що РФ поборола санкції, які ввели Сполучені Штати з Євросоюзом та нагадав про нібито безпідставну ворожість Заходу.

Білий дім і Путін

Джен Псакі запитали на брифінгу щодо фрази Путіна про санкції — чи дійсно в Білому домі бачать ефективність рестрикцій, як про це говорять.

“Ми ніколи не очікували й не прогнозували, що один набір санкцій або будь-якої окремий набір санкцій негайно змінить поведінку, але він посилає чіткий сигнал про те, що поведінка є неприйнятною і не може тривати”, - додала речниця.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?