Команда Путіна зробила загрозливе попередження Байдену
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна зробила загрозливе попередження Байдену

Команда Путіна зробила загрозливе попередження Байдену
Джерело:  online.ua

21 квітня в МЗС Росії викликали заступника глави дипломатичної місії США Барта Гормана. Йому вручили ноту про оголошення персонами нон грата 10 співробітників американського посольства в Москві. Байдена попередили, що це тільки початок відповіді на нові санкції проти Росії.

Джерело: пресслужба МЗС РФ

Команда президента Росії Володимира Путіна своє рішення назвала "дзеркальною" відповіддю Вашингтону на висилку російських дипломатів з США. Крім того, в МЗС РФ пригрозили адміністрації президента США Джо Байдена, що найближчим часом буде "відповідь" на останні санкції США проти Росії.

У Москві не уточнили, які санкції у Путіна готують проти США. Але минулого тижня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зазначав, що у Москви є в запасі заходи, щоб вдарити по американському бізнесу.

Нові санкції США проти Росії - за що Путін висилає американських дипломатів

Мінфін США 15 квітня оголосив про розширення санкційного списку проти Росії. Персональні санкції ввели проти 15 громадян РФ і 25 російських компаній за зловмисну діяльність Росії - за проведення кібератак, втручання у вибори і за ситуацію в окупованому Криму. Також з США висилають десять російських дипломатів. Крім того, Мінфін США ввів нові санкції відносно російського держборгу.

Росія у відповідь закрила в'їзд восьми чинним і колишнім американським високопосадовцям, заборонила наймати на роботу в дипмісію США громадян РФ і третіх країн, а також оголосила про намір денонсувати угоду з США, що регулює пересування дипломатів в країні перебування.

Реакція США на висилку дипломатів з Росії

Держдеп США назвав ескалацією санкції Росії проти 10 американських дипломатів. Команда Байдена шкодує про рішення Москви і попереджає, що на нього буде відповідь.

При цьому посол США в Росії Джон Салліван, якому команда Путіна "рекомендувала" відправитися на консультації до Вашингтона, має намір повернутися в Москву найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?