У Путіна погрожують Україні додатковими заходами через дипломатичний конфлікт
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна погрожують Україні додатковими заходами через дипломатичний конфлікт

У Путіна погрожують Україні додатковими заходами через дипломатичний конфлікт
Джерело:  online.ua

Кремлівська влада у вівторок, 20 квітня, виступила з додатковими погрозами на адресу офіційного Києва та звинуватила у “недружньому кроці”.

Джерело: МЗС РФ

Згідно з заявою зовнішньополітичного відомства, російська сторона протестує проти висилання старшого дипломата з посольства РФ в українській столиці.

“МЗС Росії висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим недружнім кроком української сторони. Звинувачення на адресу російського дипломата є голослівними та безпідставними. Він не робив дій, що виходять за рамки дипломатичних функцій”, - говориться в офіційній заяві кремлівського відомства.

За позицією Москви, вислання дипломата такого рангу стало несиметричною відповіддю на вислання до батьківщини українського консула в Росії. З цього приводу російська сторона може ухвалити рішення про додаткові кроки у “відповідь”.

“Беручи до уваги всі обставини справи, МЗС Росії не може розглядати висилку російського дипломата з України в якості симетричного заходу і залишає за собою право на відповідні кроки щодо одного з дипломатів посольства України в Москві”, - наголосили в МЗС РФ.

Висилання українського дипломата з Росії

Офіційна Москва нагадала, що відповідне рішення ухвалили після того, як консула затримали під час нібито скоєння злочину. Це стало підставою для припинення його роботи безпосередньо на території Російської Федерації.

“Він намагався придбати закриті бази даних російських правоохоронних органів, що містять персональні відомості про приватних осіб. Ці матеріали потрібні київській владі для підготовки політичних репресій проти своїх же земляків, що володіють подвійним громадянством Росії та України або мають власність і родичів в нашій країні”, - стверджують на рівні МЗС РФ.

Утім, міністерство не згадало, що в Україні немає на законодавчому рівні згаданого так званого “подвійного громадянства”, а видані російські паспорти в ОРДЛО відмовляються визнавати навіть країни Євросоюзу.

В українському уряді попри заяви Москви навпаки визнавали, що безліч громадян погодилися на отримання російського паспорту в ОРДЛО через де-факто тиск або бажання отримати додаткові можливості через важке життя в окупації.

Загострення між Україною та Росією

Російська сторона останніми тижнями систематично звинувачує Україну в нібито агресії проти неї чи проти окупаційного режиму в ОРДЛО. Разом з цим вона не наводить жодних фактів.

Тим часом Кремль перекинув понад 100 тисяч своїх солдатів (за міжнародною оцінкою) та різноманітне озброєння до українських кордонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?