США виділили Україні солідну суму для протидії Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США виділили Україні солідну суму для протидії Росії

США виділили Україні солідну суму для протидії Росії
Джерело:  online.ua

20 квітня офіційно стало відомо, що команда американського лідера Джо Байдена через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) заявила про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі 155 мільйонів доларів. Цю інформацію підтвердили в посольстві США в Україні.

Джерело: "ЄП"

На що будуть витрачати фінансову допомогу США

Офіційний Київ планує використати ці кошти на вирішення низки ключових питань.

За попередніми даними, 34 млн доларів виділять на підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров'я українських громадян:

  • для підтримки відновлення нашої країни після пандемії коронавірусу шляхом поліпшення якості основних медичних послуг для українців;

  • підвищення прозорості та розширення економічних можливостей у енергетиці, сільському господарстві та фінансовій галузі;

  • надання допомоги у розвитку земельного ринку як рушія економічного зростання та надходження інвестицій у аграрний сектор.

"14 млн доларів буде використано для вдосконалення заходів із протидії корупції – з метою підтримки реформ та забезпечення захисту антикорупційних інституцій; зменшення обсягів корупційних дій у сфері охорони здоров'я та надання Україні допомоги у закупівлі життєво необхідних лікарських засобів; підтримки подальшого розвитку платформ електронного врядування", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, вказано, що на протидію агресії РФ планують витрати 63 млн доларів США, зокрема, для захисту прав людини та забезпечення доступу до правосуддя українцям, що постраждали від агресії, а також з метою зниження енергетичної та економічної залежності офіційного Києва від Москив шляхом сприяння підключенню до енергетичної мережі Європи.

"На зміцнення демократії та врядування передбачено 44 млн доларів. Кошти мають сприяти розширенню судової реформи; зміцненню новостворених об'єднаних територіальних громад та забезпеченню ширшого надання якісних послуг мешканцям; заохоченню молодіжного лідерства та інновацій", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?