У Зеленського спрогнозували, як Європа допоможе в разі вторгнення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського спрогнозували, як Європа допоможе в разі вторгнення РФ

У Зеленського спрогнозували, як Європа допоможе в разі вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Україні не варто очікувати від європейських партнерів реальної військової допомоги на випадок нового акту збройної агресії з боку Росії, вважає віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков.

Джерело: Україна 24

За словами політика, наближеного до президента Володимира Зеленського, водночас офіційний Київ може розраховувати на серйозну підтримку в технічному та фінансовому напрямках.

Віцепрем’єр спрогнозував, що союзники можуть мати сценарії щодо того, наскільки далеко вони заходитимуть в разі агресії.

“Мені здається у них є варіанти прийняття жорстких рішень. Звісно, ніхто не прийде з автоматами нас захищати, це очевидно. Але, я думаю, отримувати певну серйозну допомогу технічного, фінансового характеру – на це ми точно можемо очікувати", - вважає Резніков.

Він додав, що важливим питанням стане введення санкцій проти російського режиму.

“Але ще головне, мені здається, вплив економічного характеру, більш жорсткий, може відбутися. Я згоден, що санкційний режим не тисне. Насправді він тисне, але вони вже отримали імунітет від тих санкцій, вони звикли жити в такому режимі. Тому сьогодні для нас дуже важливо – це посилення тих санкцій, до речі, включаючи відмову від добудови “Північного потоку-2”… Я переконаний, що відкрите військове вторгнення для росіян не вигідне. Вигідно їм сьогодні демонструвати загрозу”, - резюмував посадовець.

Загострення між Україною та Росією

Російський режим у березні почав перекидувати тисячі військовослужбовців з озброєнням і технікою до своїх західних кордонів, які межують з Україною, а також в окупований Крим.

У Кремлі це спочатку поясняли власним правом на будь-яке переміщення військ територією країни. Пізніше Міноборони почало заявляти про нібито загрозу з боку союзників НАТО.

На тлі такого загострення та брязкання зброєю світова спільноста від Москви вимагала відвести війська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?